default-image

Αντώνης Σαμαράς: "Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές"

Ελλάδα
Αντώνης Σαμαράς: "Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές και η παρούσα Βουλή θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ο κύριος Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές, αυτό που δε θέλει και απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές».

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι πρόωρες εκλογές δε θα γίνουν. Έχω την πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Συναίνεση

Επιβάλλεται η ελάχιστη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών Δένδια και Σκρέκα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε στον πρωθυπουργό με νόημα: «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες».

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε παραπέμποντας στη συνάντηση Παπούλια-Τσίπρα: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News