Ελλάδα

"Σημαντική η τριμερής για την Κύπρο και τη σταθερότητα στην περιοχή"

Για τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, με αφορμή την τριμερή υπουργική συνάντηση που ξεκινά αύριο στην Λευκωσία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την Κύπρο όπου βρίσκεται στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να μάθει την οδό της συναίνεσης.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Λευκωσία σήμερα, η τριμερής συνεργασία λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και διευκρίνισε πως πρόκειται για την τρίτη τριμερή υπουργική συνάντηση που γίνεται προκειμένου να προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο. Άρα, επισήμανε, «αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτήν τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή».

Επίσης όπως σημείωσε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Η τριμερής συνεργασία, εξήγησε, δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία. Είναι, δήλωσε, μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή.

«Όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Σχόλια