default-image

Ο Αβραμόπουλος ενημέρωσε Τσίπρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ελλάδα
Ο Αβραμόπουλος ενημέρωσε Τσίπρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία του τόπου, και τον ενημέρωσαν για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Της ενημέρωσης προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ Αβραμόπουλου και Τσίπρα, στο ξεκίνημα της οποίας ο υπουργός καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη επίσκεψη, αφού τον είχε ενημερώσει και παλιότερα στο υπουργείο, επισημαίνοντας ότι «από τότε μέχρι τώρα πολλά έχουν αλλάξει και στο χώρο και στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον. Και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί θα αποτελέσουν αντικείμενο σήμερα της ενημέρωσης που ως εκ του θεσμικού σας ρόλου - και ευχαριστώ για την πρωτοβουλία που πήρατε να βρεθούμε σήμερα - είμαι βέβαιος ότι θα φωτίσουμε πολλές από εκείνες τις πτυχές που αφορούν και στο αμυντικό σύστημα της χώρας και στα νέα δεδομένα, ιδιαίτερα ανησυχητικά, που έχουν προκύψει στην περιοχή, μιας και φαίνεται ότι οι εξελίξεις τόσο στην Μέση Ανατολή αλλά και στο ευρύτερο τόξο από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία φέρνουν την Ελλάδα μπροστά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Στην προσφώνηση του κ. Αβραμόπουλου απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε μία δυνατότητα να επικοινωνούμε όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, εντούτοις τα κρίσιμα θέματα της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής απαιτούν θεσμική συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και γιατί όχι και συγκλίσεις εκεί που είναι απαραίτητο και μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις». Παράλληλα, επισήμανε ότι η επίσκεψή του είχε «ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό χαρακτήρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News