Ελλάδα

Ανακοινώνονται τα ΙΕΚ που θα κλείσουν

«Λιγότερη ποσότητα ύλης και περισσότερη παιδεία είναι το σύνθημά μας και με αυτό θα κινηθούμε ανοίγοντας το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας τις επόμενες εβδομάδες του Οκτωβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα για να κυριολεκτώ και τον Ιανουάριο θα τελειώσει η διαβούλευση και θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμο στη Βουλή». Αυτό επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο κ. Λοβέρδος

Ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο «παιδάκι, 8, 9, 10, 11 χρονών να κουβαλάει μια τσάντα 20 κιλά και να παίρνει άχρηστες πληροφορίες, χωρίς να παίρνει παιδεία. Να μισεί το σχολείο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει». Όπως τόνισε μάλιστα, μετά τις αλλαγές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και λύκειο, το υπουργείο θα συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για την αναμόρφωση του δημοτικού.

Μεταλυκειακή εκπαίδευση

Τη διαβεβαίωση ότι οι επιχειρήσεις μεταλυκειακής εκπαίδευσης που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν έδωσε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ, αλλά και ενόψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη (21/10).

«Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή. Αύριο μάλιστα πηγαίνω στη Βουλή στις 3 η ώρα γιατί έχουμε Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Όποιος δεν έχει ρυθμίσει τις εισφορές του θα κλείσει. Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες - με βάση μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για τη συνυπευθυνότητα, ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, και αυτό επειδή υπάρχει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας - όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια».

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχει ήδη έτοιμες τις σχετικές πράξεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης τις οποίες και θα ανακοινώσει στη Βουλή, ενώ γνωστοποίησε ότι «η πρακτική μας δεν είναι μια πρακτική κακίας για την κακία. Δε στηριζόμαστε δηλαδή στην αδυναμία μιας επιχείρησης να πληρώσει, βρε αδελφέ, ένα μήνα επειδή είχε μια ταμειακή δυσκολία. Δε θα κάνουμε ακρότητες. Αλλά αυτός που συστηματικά κοροϊδεύει, που μετονομάστηκε και λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δε θα μας κοροϊδεύει. Θα το καταλάβει αύριο καλά», κατέληξε.

Σχόλια