Ελλάδα

Αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προσπαθήσει να αποδείξει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας με το βλέμμα στην έξοδο από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα όπως αυτό παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.Η πρώτη τοποθέτηση αναμένεται να γίνει από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ενώ ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί το βράδυ της Παρασκευής, καθώς θα βρίσκεται στο Μιλάνο συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση και την ανεργία.


Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών της διά του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός».

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε «πράσινους» υπουργούς,  άφησε να διαφανεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα προβάλλει τις τελευταίες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης (φοροελαφρύνσεις), καθώς και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο.


Όπως αναφέρει το in.gr, αδεια για να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ζήτησαν οι έξι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το αίτημα θα συζητηθεί σήμερα το πρωί της Τετάρτης.

Σχόλια