Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ επιδοτούμενα προγράμματα

Δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις μέσα στον Οκτώβριο από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα προωθείται και διεύρυνση των θέσεων μαθητείας. Στήριξη και στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν.

Ειδικότερα:

* Από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων. Θα είναι ηλεκτρονική με σκοπό τη δημιουργία εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης (ηλικίας 25 ndash; 66 ετών).

Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr).

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Η επιχορήγηση φτάνει έως τα 5.400 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες.

* Παράλληλα «τρέχει» ένα ακόμη πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων. Περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών), δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα).

Παράλληλα ο ΟΑΕΔ διευρύνει κατά 1.850 μαθητές και μαθήτριες τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2014-15. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως 14/10/2014 στις κατά τόπους εκπαιδευτικές μονάδες του Οργανισμού.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού και τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, μεταξύ άλλων, του Ηρακλείου Κρήτης, στο Γιόφυρο, τηλέφωνο επικοινωνίας 2810-250.215, και του Ταυρωνίτη Χανίων, τηλ. Επικοινωνίας 28240-22.314.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια