default-image

Επίθεση με ψαλίδι και καραμπίνα σε δικαστική επιμελήτρια

Ελλάδα
Επίθεση με ψαλίδι και καραμπίνα σε δικαστική επιμελήτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης έρχονται στο φως μετά την κατάθεση της γυναίκας που πήγε στο κατάστημα του εμπόρου.

Το επεισόδιο με τον Λαρισαίο έμπορο και υποψήφιο ευρωβουλευτή στον οποίο και κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση έξωσης δεν προκάλεσε μόνο αναστάτωση στη Λαρισαϊκή κοινωνία, αλλά επέφερε και μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των Δικαστικών Επιμελητών της πόλης,όπως αναφέρει το newsit.gr.

Η δικαστική επιμελήτρια η οποία εκτέλεσε την απόφαση, που, όπως μαθαίνουμε, είχε εκδοθεί από καιρό αλλά αρκετοί συνάδελφοι της δεν αναλάμβαναν να φέρουν σε πέρας, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς απειλήθηκε αρχικά με ...ψαλίδι το οποίο πλησίασε απειλητικά στον λαιμό της (!) και κατόπιν με καραμπίνα, όπως απειλήθηκαν και οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει για να συνδράμουν μετά από δική της έκκληση.

Επιπροσθέτως, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της με φράσεις του τύπου «ξέρουμε που μένεις, ξέρουμε που είναι το γραφείο σου...», κι όλα αυτά επειδή, απλά, κλήθηκε να κάνει τη δουλειά της.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η έξωση στον Λαρισαίο έμπορο δεν επιδόθηκε κατόπιν απαίτησης κάποιας τράπεζας. Το μισό (εξ αδιαιρέτου) από το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κατασχεθεί από Τράπεζα και είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία της πριν από περίπου έναν χρόνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο το ακίνητο περιήλθε σε νέο ιδιοκτήτη (Λαρισαίο), ο οποίος αγόρασε το μισό από την τράπεζα και το άλλο μισό από έτερους ιδιοκτήτες.

Έτσι, εδώ και εννέα μήνες το κατάστημα είχε νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν ούτε να το... επισκεφτούν καθώς οι προηγούμενοι αρνούνταν να αποχωρήσουν, απέφευγαν να καταβάλλουν κάποιο μίσθωμα, εξαντλώντας παράλληλα όλα τα δικαστικά «όπλα» που είχαν προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή της επιχείρησής τους στο ακίνητο.

Όμως και η τελευταία δικαστική πράξη ήταν υπέρ του νέου ιδιοκτήτη καθώς απορρίφθηκε η αίτηση που είχαν κάνει οι Λαρισαίοι έμποροι για αναστολή εκτέλεσης της αποβολής τους από το κατάστημα. Στην ουσία δηλαδή, επρόκειτο για μια... συνηθισμένη οικονομική διαμάχη μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, που στο τελευταίο της επεισόδιο δόθηκε δραματικό φινάλε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News