Ελλάδα

"Άτυπος καθοδηγητής" της Χρυσής Αυγής ο Τ. Μπαλτάκος

Ως "άτυπος καθοδηγητής" των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως λειτουργούσε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος είτε περνούσε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έδινε γραμμή για το πώς θα ψηφίσουν είτε συνέχαιρε βουλευτές για την στάση τους στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει, τρία μηνύματα στο κινητό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής από συνεργάτη του, στα οποία αναφέρονται επαφές με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και οδηγίες του τελευταίου για τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ.

Στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στέλνει μηνύματα στον εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης και ενημερώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για συναντήσεις με τον Μπαλτάκο και όσα του υπέδειξε ο τελευταίος.

Στο πρώτο, στις 5 Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει ότι ο Μπαλτάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με τον αδερφό του αρχηγού της Ν.Μιχαλολιάκου:

Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος

Στο δεύτερο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2013, ο κ.Μπαλτάκος φέρεται να ζητάει την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη (τότε υπουργός Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά):

Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει νά 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μού 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Τού 'πα είμαστε ενήμεροι!

Στο τρίτο, στις 17 Μαΐου του 2013, ο κ.Μπαλτάκος εμφανίζεται να συγχαίρει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλο:

Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο

Τα συγχαρητήρια έρχονταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες του Ηλιόπουλου από το βήμα της Βουλής, όταν είχε αναφερθεί ειρωνικά για τον Αλέξη Τσίπρα και αδιαφόρησε για τις παραινέσεις του προεδρείου, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής για να τον απομακρύνει, απόφαση που προκάλεσε τα χειροκροτήματα άλλων παριστάμενων βουλευτών. Τότε, ο κ.Ηλιόπουλος είχε αποκαλέσει τους βουλευτές αυτούς «γίδια», «ξεφτίλες» και η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποχώρησε σύσσωμη, για να αποφύγει την αποβολή του βουλευτή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια