default-image

Επιστολή Aθανασίου σε Λαγκάρντ για απειλές από φοροφυγάδες

Ελλάδα
Επιστολή Aθανασίου σε Λαγκάρντ για απειλές από φοροφυγάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για να διερευνηθούν δικαστικά οι καταγγελίες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις οποίες δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από φοροφυγάδες όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ανοίγει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου προχώρησε άμεσα στην αποστολή επιστολής στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

Ανάλογες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μιλώντας για ανάλογες απειλές που δέχτηκε και εκείνος. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, ενώ έκανε λόγο λόγο για συνθήκες «μαφίας» στην Ελλάδα.   

Υπενθυμίζεται ότι τη δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών της Κριστίν Λαγκάρντ είχαν ζητήσει τη Δευτέρα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News