Ελλάδα

"Με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δε λύνονται τα προβλήματα"

«Με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δε λύνονται τα προβλήματα» δηλώνει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και επίταξη των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης.

«Ο αγώνας των εργαζομένων και της ΔΕΗ και των υπόλοιπων εργαζομένων όλων των κλάδων είναι δίκαιος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να στηριχτεί μαζικά από το λαό μας. Είναι δίκαιος πρώτα απ' όλα διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή, έχει ψηφίσει σωρεία αντεργατικών νόμων, και τώρα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «πρέπει να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι οι οποίοι εδράζονται στο κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας», καθώς «την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά με αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου με αλλαγές επώδυνες στις εργασιακές τους σχέσεις, με μείωση μισθών, την πληρώνει, συνολικά, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία».

Σχόλια