default-image

Το ΚΚΕ για τη σύσκεψη καθορισμού χώρων στις εκλογές

Κρήτη
Το ΚΚΕ για τη σύσκεψη καθορισμού χώρων στις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή σύσκεψη για τον καθορισμό χρήσης των χώρων από τα πολιτικά κόμματα και τις παρατάξεις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών του Μάη στο Δήμο Ηρακλείου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου υποστήριξε την πάγια θέση του ΚΚΕ για ισότιμη προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Κοινοβούλιο, των παρατάξεων στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτή η στάση αρχών του ΚΚΕ δεν έγινε δεκτή, προκειμένου να διασφαλίσουν περισσότερο χώρο για τη δική τους προβολή τα υπόλοιπα κόμματα και συνδυασμοί και κατέθεσαν προτάσεις που εντείνουν την - ήδη υπάρχουσα - μεγάλη ανισοτιμία στην προβολή κομμάτων, όπως το ΚΚΕ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα - όπως σημειώνεται - η "Ελιά", η οποία ζήτησε και πήρε χώρους προβολής αναλογικά με τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2009, αλλά και οι δήθεν «ανεξάρτητοι» συνδυασμοί σε Περιφέρεια και Δήμο που κατεβαίνουν «πρώτη φορά» και στηρίζονται από τη Ν.Δ. και καρπώθηκαν αναλογικά με το ποσοστό της τους χώρους προβολής.  

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε επίσης να μη δοθεί «στη ναζιστική Χρυσή Αυγή καμία διευκόλυνση προβολής ώστε να χύσουν το δηλητήριο του φασισμού και την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία». Για το ζήτημα οι υπόλοιποι εκπρόσωποι δεν πήραν θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News