default-image

Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για εθνικά ζητήματα

Ελλάδα
Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για εθνικά ζητήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ασυνάρτητες ανακοινώσεις που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα καθημερινά προβλήματά τους κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κριτική που του άσκησε νωρίτερα το κυβερνών κόμμα λέγοντας πως οι θέσεις του βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα.

Αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Άννα Ασημακοπούλου άσκησε κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων που θα εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή  υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι αντίθετες στα εθνικά μας συμφέροντα.

Η κ. Ασημακοπούλου σε  ανακοίνωσή της κάνει αναφορά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων και ειδικότερα στο  www.independent.mk με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014 μεταξύ άλλων λέει «σας αποκαλώ Μακεδονία - με το όνομά σας» και  «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς».

Επίσης, η κ. Ασημακοπούλου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, καταφέρεται και κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δ. Χριστόπουλο, καθώς όπως η ίδια λέει, ο κ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη.

«Είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο  βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας…» καταλήγει η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της Ν.Δ. εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει  κυβέρνηση και τρόικα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη αναφέρει ότι είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς, όπως λέει, με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η Ν.Δ είναι ένα μικρό κόμμα.

 «Η ώρα της κρίσης, όμως, πλησιάζει και ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδρά και ο Δ. Παπαδημούλης

Και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι «η Ν.Δ, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, πασχίζει να κρύψει τις δηλώσεις Ντόρας και Αντώναρου. Δεν βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News