default-image

Β. Μεϊμαράκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται το Σύνταγμα"

Ελλάδα
Β. Μεϊμαράκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται το Σύνταγμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδικη και παιχνίδι με το θεσμό του προέδρου της Βουλής, χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του ο  ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επίτηδες μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που απουσίαζε από τη Βουλή, προκειμένου να μην προεδρεύει, και να δημιουργήσει πολιτική αναστάτωση.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Β. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι όλοι οι Πρόεδροι της Βουλής και οι αντιπρόεδροι έχουν κομματική ταυτότητα, ενώ δήλωσε ότι απαντά «πολιτικά», και όχι «προσωπικά» στην πρόταση μομφής. «Όταν δεν είμαι στην έδρα είμαι Ν.Δ., την τιμώ, έχω εκλεγεί με την Ν.Δ. και με αυτή θα εκλεγώ ξανά» ξεκαθάρισε.

Στο πρώτο που απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ήταν στην κριτική ότι συμπεριφέρθηκε με κομματικό πρόσημο, λέγοντας: «γιατί ο δικός σας Αντιπρόεδρος τι αισθάνεστε ότι κάνει; Έχει συμπεριφερθεί αρκετές φορές κατά ανάλογο τρόπο και δεν του κάναμε πρόταση μομφής».

Ο Β. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται το Σύνταγμα και «με βάναυσο τρόπο παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής». «Ο πολιτικός πολιτισμός έχει ήδη πληγεί με την πρόταση μομφής που καταθέσατε κατά του προέδρου της Βουλής», εκτίμησε και ισχυρίσθηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε διαβάσει ούτε το κείμενο της πρότασης μομφής, ούτε τις γνωμοδοτήσεις που κατέθεσε στην Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικά παιχνίδια και είσπραξη μικροκομματικού οφέλους από τις δύο προτάσεις μομφής, ενώ είπε ότι για να μην γίνονται αυτά τα παιχνίδια θα προτείνει να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε οι προτάσεις μομφής που κατατίθενται σε κατεπείγον νομοσχέδιο, να συζητούνται μετά την ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσσχεδίου.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για τη λειτουργία της Βουλής, ο Β. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε έκτακτες περιστάσεις. «Βρισκόμαστε σε έκτακτες περιστάσεις και δεν ξέρουμε για πόσο. Ίσως να μπορούσαμε να πούμε ότι υιοθετούνται καθ' υπερβολή. Είμαι σίγουρος όμως ότι ούτε η κυβέρνηση θέλει κάτι τέτοιο κι ότι ο Πρωθυπουργός θα ήθελε να συζητούνται τα νομοσχέδια περισσότερες μέρες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News