Ελλάδα

Αποφασίζουν για συνέχιση ή όχι της απεργίας οι φαρμακοποιοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου θα ληφθεί η απόφαση για τη συνέχιση ή μη της απεργίας σε όλη την Ελλάδα.

Πάντως, αναστολή στο "λουκέτο" από αύριο Τρίτη αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, που όμως συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, καθώς και ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης. Έτσι, από αύριο Τρίτη τα φαρμακεία στην Αττική ανοίγουν, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ακολουθήσει τη "γραμμή" των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης, ή τη σκληρή θέση που έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά, που αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία έως και την Τετάρτη.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου αναφέρει ότι «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές» του, καθώς με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε «η καταστροφή των φαρμακοποιών», όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής, κ. Κώστας Λουράντος, δήλωσε νωρίτερα πως ο ΦΣΑ δεν έχει πλέον ευθύνη για τα εφημερεύοντα φαρμακεία: «Εμείς πλέον δε θα βγάζουμε τις εφημερίες - αφού θέλουν ελεύθερη αγορά, ας τη φτιάξουν», είπε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο "Βήμα fm" ο κ. Λουράντος δήλωσε πως, μετά το «11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος σας», τα φαρμακεία της Αττικής θα λειτουργούν ως «εκλογικά κέντρα» που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. 

«Θα σας πω ένα μέτρο, γιατί είναι έξι, όπως θα πω στη γενική συνέλευση. Τα 11.000 φαρμακεία να γίνουν 11.000 εκλογικά κέντρα - μηδενός εξαιρουμένου - που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη φαρμακευτική υπηρεσία στην Ελλάδα πλέον - τι έχασε ο κόσμος, τι χάσαμε εμείς και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Εάν πραγματικά έκαναν αυτό το πράγμα πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά από αυτές. Αυτό σκεφθείτε, γιατί το σκέφτομαι και τρομάζω…», κατέληξε.

Σχόλια