Ελλάδα

Β. Μουλόπουλος: "Παράνομη η διοίκηση του ΕΣΡ"

Παράνομη είναι η διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μουλόπουλος χαρακτήρισε προκλητική τη χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την άδεια που έδωσε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στον ART TV, πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Τόνισε ακόμα ότι η διοίκηση του ΕΣΡ που έλαβε αυτή την απόφαση είναι παράνομη καθώς ο πρόεδρός του έχει ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια με ανώτατο όριο τα 4 που προβλέπει ο νόμος. «Το ίδιο το συμβούλιο δεν σέβεται τον εαυτό του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουλόπουλος επέμεινε ότι η χρηματοδότηση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, όπως υπάρχει σε ολόκληρη της Ευρώπη καθώς είναι η βασική τηλεόραση σε μια χώρα. Ωστόσο τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μακριά από παρεμβάσεις καθώς πιστεύει ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου πρέπει να ασκείται κάνοντας κριτική, ακόμα και σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουλόπουλος ζήτησε να τηρηθούν οι νόμοι και στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να γίνει πραγματική νομική διείσδυση στο θέμα, για το οποίο ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί οι επιταγές του πρώτου μνημονίου. Δεν μπορεί να παραμένουν μετά από 25 χρόνια με προσωρινή άδεια οι σταθμοί, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχόλια