Ελλάδα

"Παράλληλοι κόσμοι και άλλη πραγματικότητα"

«Ενώ ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει απτόητος το πρωθυπουργικό "success story", το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση του "εμβάθυνε" περισσότερο στην παθογένεια του εφαρμοζόμενου προγράμματος λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση στην ευρωζώνη, επικεντρώνοντας βασικά στη χώρα μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι "Οικολόγοι Πράσινοι" και τονίζουν πως «σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα λάθη δεν περιορίζονται μόνο στους πολλαπλασιαστές, αλλά στη συνολικότερη μη βιωσιμότητα του χρέους».

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ανεξάρτητα των σκοπιμοτήτων που κρύβονται πίσω από την παρουσίαση αντίστοιχων εκθέσεων, ο κ. Στουρνάρας δείχνει να επαφίεται στην "καλή διάθεση των δανειστών" για μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους. Ακριβώς δηλαδή τα αντίθετα από τα όσα με επιχειρήματα αντιτείνει ο με διαφορά πιο υπεύθυνος Έλληνας υπουργός Οικονομικών σ' όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, Αλέκος Παπαδόπουλος.

»Ο πρώην υπουργός δεν μασάει τα λόγια του, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα ότι η σημερινή πολιτική οδηγεί, το αργότερο σε μια τριετία, τη χώρα εκτός ευρώ. Η ίδια πολιτική που είτε "κουρεύει", είτε απλά αφήνει στο περιθώριο βασικές παραγωγικές δυνατότητες, ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζει τις επί πολλές δεκαετίες οικονομικές, θεσμικές και κοινωνικές κακοδαιμονίες και αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ».

Σχόλια