default-image

Ο Τ.Κουίκ για τον Γολγοθά των ΚΕΠΑ

Ελλάδα
Ο Τ.Κουίκ για τον Γολγοθά των ΚΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία 80.000 ατόμων με αναπηρία, που περιμένουν επί μήνες να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους, ώστε να πάρουν τη σύνταξή τους, μεταφέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γολγοθάς της κας Νίκης Βαγγελάτου, Ειδικής Γραμματέως της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κεφαλονιά, καρκινοπαθούς, μητέρας δύο τέκνων, πρόωρα συνταξιοδοτηθείσας με 80% αναπηρία, λόγω λεμφαδενικού καθαρισμού στο δεξί της χέρι.

Έως και τα τέλη του 2011, η κα Βαγγελάτου, περνούσε από την Τοπική Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ Αργοστολίου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πάθησή της, εξακολουθεί να υφίσταται, ώστε να λάβει την αναπηρική της σύνταξη. Με την κατάργηση των ΤΥΕ και την αντικατάστασή τους από τα ΚΕΠΑ, οι αρμοδιότητες της Τοπικής Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ Αργοστολίου, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας της...Πάτρας!

Το Φεβρουάριο του 2012, η κα Βαγγελάτου, έλαβε ειδοποίηση για κατάθεση του φακέλου της, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της Πάτρας και στις 16/7/2012, η Γραμματέας της ΣΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προσκόμισε τα στοιχεία, στο ΙΚΑ Αργοστολίου, προκειμένου να προωθηθούν στο προαναφερόμενο Κέντρο Πιστοποίησης. Έκτοτε, οι αρμόδιοι φορείς, τηρούν σιγήν ιχθύος.

Η κα Βαγγελάτου, όπως και χιλιάδες άτομα με αναπηρία, εδώ και 2 έτη, όχι μόνο δεν λαμβάνει την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 600 ευρώ, αλλά κινδυνεύει να φορολογηθεί βάσει των νέων τεκμηρίων διαβίωσης!

«Ως πότε άτομα με αναπηρία που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταβούν εξαιτίας της βαρύτητας της αναπηρίας τους στις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ, θα ταλαιπωρούνται άνευ λόγου και αιτίας δίνοντας ταυτόχρονα ευθέως την εικόνα ότι τα ΚΕΠΑ αποτελούν ένα από τα πολλά εργαλεία του Κράτους για την περικοπή παροχών και δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνια πάσχοντες;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών πιστοποίησης και καταβολής της αναπηρικής σύνταξης της κας Βαγγελάτου αλλά και χιλιάδων ΑμΕΑ και μάλιστα την ώρα που καλούνται να φορολογηθούν πολίτες με μηδενικό εισόδημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News