Ελλάδα

Δ. Αβραμόπουλος: "Η Ελλάδα προχωρά με τις μεταρρυθμίσεις"

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε σημαντικούς κλάδους, όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ναυτιλία και το υψηλά ειδικευμένο έμψυχο δυναμικό, καθώς και τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές που υλοποιούνται σε όλους τους τομείς, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε εκπροσώπους σημαντικών καναδικών εταιρειών και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής, κατά τη διάρκεια δείπνου που οργανώθηκε στο Τορόντο.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται σε όλους τους τομείς, οδηγώντας στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου, ασφαλούς και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, καθώς και για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας που δημιουργεί αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της καναδικής εταιρείας El Dorado Gold (η οποία προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στη Χαλκιδική στο ορυχείο χρυσού στις Σκουριές), Ρόμπερτ Γκίλμορ (Robert Gilmore), για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις της εταιρείας με επιτυχία, συμβάλλοντας έτσι τόσο στη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας όσο και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομογένειας στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.

Αναφερόμενος στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων του Τορόντο για τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τα βήματα που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πολυδιάστατο έργο στην παιδεία και τη θεολογία, που επιτελείται από τη Μητρόπολη Καναδά.

Σχόλια