Ελλάδα

Στον Καναδά ο Αβραμόπουλος

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Ο   υπουργός Εξωτερικών, σήμερα θα βρίσκεται στο Τορόντο και αύριο στο Μόντρεαλ, όπου, εκτός των επαφών του με εκπροσώπους της ομογένειας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών του υπουργείου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, την Τετάρτη θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον Καναδό ομόλογό του John Baird, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, οι σχέσεις ΕΕ-Καναδά και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας Noel Kinsella, ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε δείπνο με διακεκριμένα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

Τέλος, στο Τορόντο, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο.

Σχόλια