default-image

"Έβρεξε" προβλήματα η καταιγίδα στην Αθήνα (video, photos)

Ελλάδα
"Έβρεξε" προβλήματα η καταιγίδα στην Αθήνα (video, photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβρεξε προβλήματα τα ξημερώματα στην Αθήνα λόγω της ισχυρής νεροποντής και της χαλαζόπτωσης.

Εφιαλτικές ήταν οι εικόνες από τους ποταμούς Ιλισσό και Πικροδάφνης, οι οποίοι υπερχείλισαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα το νερό να έχει βγει στο δρόμο. Ειδικά στο Παλαιό Φάληρο σχηματίστηκε χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα και να σημειωθούν καταστροφές. Φερτά υλικά από το βουνό παρέσυρε και το ρέμα της Εσχατιάς στο Μενίδι, το ρέμα Σουλνάφι που διέρχεται μέσα από τη χωματερή Γραμματικού.

Λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Αρκετές οδοί έκλεισαν, όπως η οδός Πειραιώς, η περιφερειακή του Αιγάλεω, η λεωφόρος Αμφιθέας και η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Πολύ μεγάλα προβλήματα και στη λεωφόρο Αθηνών και στα δύο ρεύματα, όπου οι πληροφορίες μιλούσαν το πρωί για μποτιλιάρισμα 10 χιλιομέτρων, ενώ επίσης γίνεται λόγος για κατολισθήσεις στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Πλημμύρισε και η λεωφόρος Αλίμου, ενώ στην Ηλιούπολη έκλεισε κεντρική οδός λόγω πτώσης κολόνας. Μεγάλο μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα σημειώθηκε το πρωί, όπως και στη λεωφόρο Συγγρού με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον Ασπρόπυργο, καθώς μπλοκαρισμένη παρέμενε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Ελευσίνας έως το Χαϊδάρι, ενώ έχουν σημειωθεί και μικροατυχήματα μεταξύ αυτοκινήτων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 700 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς, στο Γκάζι και στη λεωφόρο Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Εξαιτίας της απίστευτης νεροποντής, από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στα νότια προάστια, την ανατολική Αττική και το κέντρο, ενώ όπως είναι φυσικό οι μετακινήσεις γίνονταν με δυσκολία.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα λιμάνια, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για τα νησιά του Σαρωνικού, ενώ και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών διεξάγονταν με μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα Παρασκευή στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13:00 τοπική ώρα και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Κρήτη επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν μέχρι το απόγευμα ισχυρές.

Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News