default-image

Σκουριές Χαλκιδικής: Χωρισμένη στα δύο η τοπική κοινωνία

Ελλάδα
Σκουριές Χαλκιδικής: Χωρισμένη στα δύο η τοπική κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρισμένη σε στρατόπεδα είναι η τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής μετά τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο εργοτάξιο της ''Ελληνικός Χρυσός''. Από τη μια πλευρά είναι οι εργαζόμενοι που είδαν το χάρο με τα μάτια τους, όπως λένε, και αποκαλούν τους εισβολείς «καθάρματα που ήθελαν να χυθεί αίμα»... και από την άλλη εκείνοι που αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία καταστρέφει μια ολόκληρη πόλη.

Ο 54χρονος Λάζαρος Τόσκας χαρακτήρισε «στοχοποιημένη» τη σύλληψή του, επειδή, όπως είπε, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην περιοχή μας υπάρχει τεράστιο κίνημα από την πλειοψηφία των κατοίκων που έγινε γνωστό για λάθος λόγους. Για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, που αντί για δήμαρχος όλων λειτουργεί ως υπεύθυνος της εταιρείας», δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας κάνει λόγο για εγκληματικές ενέργειες με συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντωμεταξύ, οι εικόνες από την εισβολή στο εργοτάξιο κάνουν το γύρο του κόσμου. Ειδησεογραφικά δίκτυα περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έγιναν και εξηγούν τα πλάνα. Στο βίντεο φαίνονται τα πρώτα φυλάκια του εργοταξίου, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τους φύλακες να δέχονται επίθεση και τον ένα να πέφτει στα χέρια των κουκουλοφόρων. Οι δράστες τον χτυπούν με καδρόνια και στη συνέχεια βάζουν φωτιά με βόμβες μολότοφ στο φυλάκιο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική, σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Α.Ε. "Ελληνισμός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News