default-image

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά στην υγεία (Ηχητικό)

Ελλάδα
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά στην υγεία (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ιατρική περίθαλψη θα μείνουν οι ασθενείς την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και στην Κρήτη, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ αντίστοιχα. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος, την υποχρηματοδότηση καθώς και για τη μη εξόφληση εφημεριών και υπερωριών.

Με προσωπικό ασφαλείας πρόκειται να λειτουργήσει την Πέμπτη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς οι εργαζόμενοί του συμμετέχουν στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που προκηρύχθηκε.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ γνωστοποιεί ότι αντιστέκεται «στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στα σφαγιαστικά οργανογράμματα, στην πενιχρή χρηματοδότηση και στις απλήρωτες υπερωρίες-εφημερίες».

Νέα ταλαιπωρία περιμένει ωστόσο τους ασφαλισμένους και από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς όλοι οι φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σκοπεύουν να μπλοκάρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ επειδή η κυβέρνηση προχωρά σε "κούρεμα" των παλαιών οφειλών τους - γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (περίπου 10 εκατ.) θα αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους.

Στο Ράδιο 9,84 και την Αγγελική Δουλγεράκη μίλησε το μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, για την απεργία των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News