default-image

Στη Δικαιοσύνη Παπαντωνίου-Δούκας

Ελλάδα
Στη Δικαιοσύνη Παπαντωνίου-Δούκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης "πόθεν έσχες"  παραπέμπονται οι  κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας, καθώς τα μέλη της Επιτροπή "πόθεν έσχες" της Βουλής δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις των εγκαλουμένων. Για τον κ. Παπαντωνίου η παραπομπή ήταν ομόφωνη, ενώ υπέρ της παραπομπής του κ. Δούκα ψήφισαν 7 μέλη και κατά 4.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου βρέθηκε με αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της συζύγου του και αποκαλύφθηκε με τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λογαριασμός κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. Στην πορεία, ανασκεύασε τη θέση του και με υπόμνημα στην Επιτροπή "πόθεν έσχες" της Βουλής παραδέχτηκε πως ο λογαριασμός υπάρχει, αγνοούσε όμως την ύπαρξή του καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η σύζυγος.

Από την άλλη, ο κ. Δούκας ελεγχόταν γιατί μεταξύ των δηλώσεων 2009 και 2010 «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ. Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να καταθέσει στην Επιτροπή όλα τα σχετικά παραστατικά που δείχνουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και πως «εκ παραδρομής» δε δηλώθηκαν. Παρά ταύτα, μέλη της Επιτροπής αναφέρουν πως, «αν και δικαιολόγησε τα χρήματα που έλλειπαν, υποχρεούμαστε να τον παραπέμψουμε καθώς δεν τα είχε δηλώσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News