Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα γεγονότα αυτά"

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ένοπλη επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία της Ν.Δ. συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη εναντίον του.

«Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου», επισημαίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τους καλούμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία. Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδίδει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

Σχόλια