Ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Μητσοτάκη για συγχαρητήρια

Εθνικές Εκλογές
Ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Μητσοτάκη για συγχαρητήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο κανονικά η παράδοση στο Μ. Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον ενημέρωσε ότι αύριο θα τον περιμένει κανονικά για την παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κώστα Καραμανλή με Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε περίπου στις 21:00 στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη.

Παράλληλα, του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ το πρωί του είχε ευχηθεί και για τη γιορτή του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ μετά την μεγαλειώδη νίκη στις εθνικές εκλογές 2019 ξεκινάει στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, ενώ λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019 στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη 1 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία μαζί με καθαρή εντολή για μεταρρυθμίσεις κι επιστροφή στην κανονικότητα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του κόμματος, τα στελέχη και τους αγωνιστές της παράταξης που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να πετύχει, κι όλοι εμείς να στηρίξουμε την ανορθωτική προσπάθεια, μετά από 4 χρόνια οπισθοδρόμησης, λαϊκισμού και διχαστικών συνθημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News