Δημοτικές εκλογές '19

Ε. Σχοιναράκη: «Debate: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτούς που κρύβονται»

«Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν την ανάγκη να ακούσουν αυτούς που τους ακούν και όχι αυτούς που κρύβονται»

Θέση στο θέμα του debate των υποψήφιων δημάρχων του Ηρακλείου παίρνει η Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη. Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκάλεσε το αίτημα της "Δύναμης Πολιτών" για διακαναλικό debate και μάλιστα με μετάδοση από το Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κ.Σχοιναράκη:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΚΡΗΤΗ TV» και «CRETA TV» και μετά την απάντηση του Συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών», (η κ. Σχοιναράκη) ανακοίνωσε τα εξής:

Αποδεχτήκαμε την πρόταση των τηλεοπτικών σταθμών για ανοιχτό διάλογο με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να ακούσουν όλους τους Συνδυασμούς και τα προγράμματά τους. Για την αρτιότερη διεξαγωγή της συζήτησης, προτείναμε, σε επιστολή μας προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να γίνει μια προπαρασκευαστική συνάντηση με εκπροσώπους των Συνδυασμών και των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να οριστούν:

  • Οι συντονιστές δημοσιογράφοι που θα οργανώσουν την τηλεοπτική συζήτηση.
  • Η τηλεοπτική αναμέτρηση να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και να ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως προτείνουν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
  • Να οριστούν θεματικές ενότητες (Kυκλοφοριακό, Πρωτογενής τομέας, Κοινωνική Πολιτική, ο νέος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) καθώς και μία ελεύθερη ενότητα.
  • Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι συντονιστές δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν εκείνοι προς τους υποψηφίους, ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος θα παίρνει θέση.

Ο δημοκρατικός διάλογος πρέπει να διέπεται από κανόνες γιατί είμαστε στο 2019 και όχι στο 1986, γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο κόσμος  προχωράει μπροστά. Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν την ανάγκη να ακούσουν αυτούς που τους ακούν και όχι αυτούς που κρύβονται χρησιμοποιώντας προεκλογικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής.»

 

Σχόλια