Εκλογές: Ποιος υποψήφιος δήμαρχος «τινάζει στον αέρα» το debate

Δημοτικές
Εκλογές: Ποιος υποψήφιος δήμαρχος «τινάζει στον αέρα» το debate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνήθηκε να εμφανιστεί στην “ΚΡΗΤΗ TV” με τους συνυποψηφίους του

«Τίναξε στον αέρα» την κοινή τηλεοπτική εμφάνιση των υποψήφιων δημάρχων Ηρακλείου στην “ΚΡΗΤΗ TV” η δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών”, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος ουσιαστικά αρνείται να συμμετέχει σε τηλεμαχία του σταθμού μας και προτείνει μια διακαναλική κοινή εμφάνιση, που δε θα γίνει σε τηλεοπτικό στούντιο, αλλά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου!

Μάλιστα χθες το βράδυ υπήρξε νέα επιστολή προς την “ΚΡΗΤΗ TV” από τη “Δύναμη Πολιτών”, ύστερα από ένα δελτίο Τύπου και μια απάντηση που παρέπεμπε σε αυτό, με την οποία ο κ. Λαμπρινός κάνει γνωστό ότι έχει τόσες πολλές προσκλήσεις να μιλήσει στα ΜΜΕ, που δεν προλαβαίνει, και προτείνει να κάνει μια εμφάνιση με όλους τους συνυποψηφίους του, την οποία θα μεταδίδουν όλα τα μέσα!

Ο κ. Λαμπρινός αρνείται την τηλεμαχία σε τηλεοπτικό στούντιο και σύμφωνα με την τελευταία επιστολή του δεν προτίθεται να μιλήσει ως τις εκλογές ούτε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ούτε σε άλλο κανάλι, αν η μετάδοση της συνέντευξής του δεν είναι διακαναλική και με όλους τους συνυποψηφίους. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι εφικτό ή δεοντολογικό, όπως αναφέρει η απάντηση της “Δύναμης Πολιτών”. Συνεπώς η γραπτή απάντηση αυτή είναι δέσμευση για τον κ. Λαμπρινό ότι δε θα εμφανιστεί ούτε με τους συνυποψηφίους του ούτε κατά μόνας σε κανένα μέσο του Ηρακλείου μέχρι τις εκλογές, αν δε γίνει διακαναλικό ντιμπέιτ και εκτός τηλεοπτικού στούντιο! Πάντως, το εντυπωσιακό είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηρακλείου απάντησαν θετικά και άνευ όρων στην πρόσκληση της “ΚΡΗΤΗ TV” για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση από τα στούντιό της!

Για κοινή εμφάνιση στην “ΚΡΗΤΗ TV”  - Η πρόσκληση στον Λαμπρινό και η απάντησή του!

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθούν με ακρίβεια τα γεγονότα...

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 7 Μαΐου, στις 6:44 μ.μ., απέστειλε ο διευθυντής Ενημέρωσης της “ΚΡΗΤΗ TV” επιστολή-πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Ηρακλείου μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην επιστολή αναφερόταν: «Στα πλαίσια του ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου, με την ισότιμη προβολή και παρουσίαση των θέσεων και απόψεων όλων των υποψηφίων από την “ΚΡΗΤΗ TV”, ώστε οι δημότες του Ηρακλείου - την ψήφο των οποίων όλοι σας διεκδικείτε - να ενημερωθούν επί κοινής βάσης επί των προγραμμάτων σας, σας καλούμε σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση στον σταθμό μας, διάρκειας 3 ωρών, από τις 10 μ.μ. έως τη 1 π.μ., την Παρασκευή 10 Μαΐου (σ.σ. αύριο). Σε περίπτωση που η ημερομηνία καθίσταται ανελαστική λόγω ανειλημμένων και προγραμματισμένων υποχρεώσεών σας, εναλλακτικά σας προτείνουμε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

ΥΓ: Για τον προγραμματισμό των εκπομπών μας, σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την απόφασή σας μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ., προκειμένου να καταγραφεί εάν υπάρχει δυνατότητα κοινής τηλεοπτικής σας εμφάνισης στην “ΚΡΗΤΗ TV”».

Χθες Τετάρτη στις 12:58 το μεσημέρι, η “Δύναμη Πολιτών”, η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφερόταν: « Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η “Δύναμη Πολιτών” προτείνουν τη διεξαγωγή ανοικτής τηλεοπτικής συζήτησης (debate) για τις δημοτικές εκλογές, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων. Προτείνουμε η συζήτηση να μεταδοθεί διακαναλικά, με πλαίσιο που θα καθοριστεί μεταξύ των υποψηφίων και των τηλεοπτικών σταθμών, και να είναι ανοιχτή στο κοινό. Ενδεικτική ημερομηνία προτείνεται η 17η/5/2019 και ώρα 9 μ.μ. και ως χώρος διεξαγωγής μία από τις αίθουσες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου που θα κριθεί κατάλληλη τηλεοπτικά».

Ύστερα από 32 λεπτά, στη 1:30 μ.μ. η “Δύναμη Πολιτών” απάντησε στην πρόσκληση του διευθυντή Ενημέρωσης της “ΚΡΗΤΗ TV”, Γιώργου Σαχίνη, ως εξής: «Σε απάντηση της χθεσινής (σ.σ. προχθεσινής) πρόσκλησής σας, σας ενημερώνουμε ότι, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου που σας έχει ήδη σταλεί, η “Δύναμη Πολιτών” προτείνει τη διεξαγωγή διακαναλικου debate για τις 17/5». Μάλιστα, την απάντηση δεν υπέγραψε καν ο επικεφαλής της παράταξης Β. Λαμπρινός, αλλά ο κατά δήλωση κεντρικός συντονιστής-εκπρόσωπος Τύπου της παράταξής του.

Στις 2:19 μ.μ. ο διευθυντής Ενημέρωσης της “ΚΡΗΤΗ TV”, Γιώργος Σαχίνης, απάντησε ζητώντας διευκρινίσεις με την εξής επιστολή: «Αφού σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση με την απάντησή σας, σας παρακαλώ πολύ να μου διευκρινίσετε τα εξής: α) Πραγματικά λάβαμε σήμερα 8/5/2019 σχετικό δελτίο Τύπου της “Δύναμης Πολιτών”, με την πρόταση για διεξαγωγή διακαναλικού debate στις 17/5. Αλλά αυτό αφορά δική σας πρωτοβουλία, για την οποία εφόσον μας ζητηθεί θα εκφέρουμε άποψη. β) Εμείς όμως περιμένουμε απάντηση στο από 7/5/2019 αίτημά μας, κοινό προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Ηρακλείου, στην πρότασή μας για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, σε τρίωρη εκπομπή που οργανώνει η “ΚΡΗΤΗ TV”, έχοντας προτείνει δύο ημερομηνίες εναλλακτικά και ενδεικτικά στις 10/5/2019 ή στις 17/5/2019 και ώρα 10 μ.μ. έως 1 π.μ. γ) Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να μας απαντήσετε επί του συγκεκριμένου αιτήματός μας μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) 8/5/2019 και ώρα 6 μ.μ. για λόγους καλύτερης οργάνωσης του εγχειρήματος. Ή διαφορετικά να μας διευκρινίστε αν η προηγούμενη απάντησή σας συνιστά και άρνηση συμμετοχής στην εκπομπή κοινής τηλεοπτικής εμφάνισης όλων των υποψήφιων δημάρχων για το Ηράκλειο, που προτίθεται να οργανώσει η “ΚΡΗΤΗ TV”».

Στη νέα επιστολή της “ΚΡΗΤΗ TV” η “Δύναμη Πολιτών” απάντησε στις 8:16 μ.μ. ως ακολούθως:

«Σας ευχαριστούμε για το τελευταίο μήνυμά σας και σας γνωρίζουμε τα εξής: Με δεδομένο ότι μας έχουν ήδη γίνει και άλλες προτάσεις για συμμετοχή σε ντιμπέιτ τόσο από τηλεοπτικό όσο και από ραδιοφωνικό σταθμό, και επειδή δεν είναι εφικτό χρονικά να συμμετάσχει ο δήμαρχος σε όλα, και συγχρόνως θεωρούμε λάθος δεοντολογικά να συμμετάσχει σε κάποια από αυτά επιλεκτικά, επιμένουμε στην πρότασή μας: διακαναλικό ντιμπέιτ στο Πολιτιστικό, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και δημοσιογράφων από αντιπροσωπευτικό δείγμα ΜΜΕ του Ηρακλείου.

Θεωρούμε ότι έτσι εξασφαλίζεται η δημοκρατικότητα και η αντικειμενικότητα της διαδικασίας. Συνεπώς, αναμένουμε την απάντηση των λοιπών υποψηφίων στην πρότασή μας, καθώς και των δύο τηλεοπτικών σταθμών που θα κληθούν να το μεταδώσουν».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Η πρώτη απάντηση ήρθε στις 10:03 προχθές Τρίτη το βράδυ από τον επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες”, Ηλία Λυγερό, ο οποίος με ηλεκτρονικό μήνυμα απάντησε θετικά με προτιμώμενη ημέρα τη 17η Μαΐου, ενώ στις 10:28 το ίδιο βράδυ απάντησε ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο για όλους” Γιώργος Σισαμάκης ότι είναι σύμφωνος.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ηρακλείου, απάντησε θετικά στη 1:48 μ.μ. χθες Πέμπτη 8 Μαΐου, όπως και ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης και επικεφαλής της παράταξης “ΣυνΕργασία για το Ηράκλειο” λέγοντας «ναι» χωρίς προαπαιτούμενα ή αστερίσκους. Στις 2:56 χθες το μεσημέρι απάντησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5”, με τον όρο να συμμετέχουν και οι 9 υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ και ο υποψήφιος δήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης απάντησε στις 3:01 μ.μ. χωρίς αστερίσκους. Στις 5:13 χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου δημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη και επικεφαλής της παράταξης “Συν+Πράξη Δημοτών” και “Άμεση Δημοκρατία” απάντησε «ναι» και αργότερα το απόγευμα απάντησε και η υποψήφια δήμαρχος Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειον Αξίζει” θετικά στην πρόσκληση, βάζοντας μάλιστα και το πλαίσιο της εμφάνισης στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News