«Δήμος Πρότυπο» στην Ιεράπετρα: Οι 27 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοτικές
«Δήμος Πρότυπο» στην Ιεράπετρα: Οι 27 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση

Με νέες ιδέες, συμμετοχή, και  πρωτοπορία, ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Ιεράπετρας Αντώνη Πετρά «Δήμος Πρότυπο», υπόσχεται μια Ιεράπετρα που αλλάζει προς το καλύτερο και ανακοινώνει άλλους 11 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι προστίθενται στους 16 που είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες.

«Ξεκινάμε μαζί μια νέα προσπάθεια, μακριά από κομματικές επιρροές  και μικροπολιτικές πρακτικές, ανοικτοί σε νέες ιδέες, σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων και  στρατηγικό  σχεδιασμό για το μέλλον, χαράσσουμε το δρόμο, εξασφαλίζοντας ισομερή ανάπτυξη των χωριών  και του αστικού ιστού.

Το όραμα, η τεχνογνωσία και η διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς της Ιεράπετρας, αξιοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου, βάζουμε  τις προτεραιότητες και δημιουργούμε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες, για την υλοποίηση  ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς της Ιεράπετρας σε Δήμο πρωταγωνιστή, σε «Δήμο Πρότυπο»

Για το Δήμο που θέλουμε. Για το Δήμο που δικαιούμαστε», δηλώνει ο κ Αντώνης Πετράς.

Οι 27 υποψήφιοι έως τώρα είναι οι εξής:

1. Αγγελάκης Γιώργος

2. Κοϊνάς Γιώργος

3. Νταραράς Ηλίας

4. Λυραράκης Λευτέρης

5. Χατζάκης Γιώργος του Μιχ.

6. Σαραντώνης Ιωάννης

7. Πετάσης Εμμανουήλ

8. Φανουράκη Άννα

«Γεννήθηκα στις 16 Οκτωβρίου 1969 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και έζησα μέχρι τα 8 μου χρόνια. Στη συνέχεια η οικογένειά μου επέστρεψε στην Ιεράπετρα όπου και ζω μέχρι σήμερα. Πατέρας μου είναι ο Κωνσταντίνος Φανουράκης , συνταξιούχος Αστυνομικός και η Μαρία Φωτεινάκη. Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Καρτσάκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και έχουμε ένα παιδί 17 χρονών, τον Χριστόφορο.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είμαι εν ενεργεία εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εργάζομαι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας - στο οποίο ήμουν και η ίδια μαθήτρια- ως δασκάλα από το 2000 και ως υποδιευθύντρια από το 2011 μέχρι σήμερα.

Γνωρίζω αρκετά καλά Αγγλικά και Η/Υ.

Συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω στην υλοποίηση των οραμάτων του συνδυασμού μου, για τον Δήμο μας και τους συμπολίτες μας.».

9. Λαγουδάκη Μαρία

10 Δημογεροντάκης Παντελής

11. Κοτσυφάκης Στέλιος

12. Χατζάκης Γεώργιος του Ιωάννη

13. Μπριλάκης Φραγκίσκος

14. Λαμπράκης Ανδρέας

15. Αγιασοφίτη Μαρία

16. Φεργαδάκης Χριστόφορος

«Γεννήθηκα το 1967 στην Ανατολή και μεγάλωσα στους Καλογέρους Ιεράπετρας ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Είμαι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, εργάστηκα επί 11 χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων και σήμερα είμαι αγρότης. Είμαι παντρεμένος με την Νικολέττα Βασαρμίδου και έχουμε 4 παιδιά εκ των οποίων οι τρεις είναι φοιτητές.

Η σχέση μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Συμμετείχα στο ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου ως μέλος και γραμματέας. Διατέλεσα μέλος της Ένωσης Γονέων Ιεράπετρας και πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και εν συνεχεία πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας μέχρι το 2017.

Από το 2006 είμαι μέλος, εν συνεχεία αντιπρόεδρος και τώρα πρόεδρος στον Σύλλογο Πολυτέκνων Δήμου Ιεράπετρας όπως και αντιπρόσωπος του ΤΟΕΒ επί 16 χρόνια. Διατέλεσα μέλος και αντιπρόεδρος επί δύο διετίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής.

Είμαι ενεργό μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην Παναγία Ελεούσα εδώ και πολλά χρόνια.

Δέχτηκα την πρόταση του επίσης πολύτεκνου Αντώνη Πετρά γιατί πιστεύω ότι έχει τα προσόντα μαζί με πολλούς νέους και έμπειρους υποψήφιους να κάνει την Ιεράπετρα ένα Δήμο Πρότυπο.».

17. Αντωνάκης Γεώργιος

18. Αχλάτη Μαρίνα

19. Κοϊνάκη Σοφία

20. Καπαράκης Μανόλης

«Γεννήθηκα στο Ηράκλειο, στις 20 Απριλίου του 1973. Γονείς μου ο Γιώργος Καπαράκης και η Μαρία Γερακιανάκη-Καπαράκη, αγρότες κι οι δύο, δεύτερης, ίσως και παραπάνω γενιάς.

Καπαράκης, Μεταξάκης, Γερακιανάκης, Αγγελάκης είναι οι οικογενειακές μου ρίζες, με καταγωγή από τα χωριά Ανατολή και Μεταξοχώρι Ιεράπετρας (Παρσάς) Μεγάλωσα στο Στόμιο Ιεράπετρας φοιτώντας στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ανατολής. Αργότερα στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας. Από μικρός έτρεφα μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τις ηχογραφήσεις, τα ηλεκτρονικά και την τεχνολογία γενικότερα. Στη μετά το λύκειο πορεία μου στην εκπαίδευση, με κέρδισε ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών (Σχολές Δέλτα – Τμήμα Προγραμματισμού Η/Υ). Στα μαθητικά-φοιτητικά μου χρόνια, έμαθα δυο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά. Τελειώνοντας τη στρατιωτική μου θητεία τα Χριστούγεννα του 1995 και ως και το τέλος του 1999, εργάστηκα σε χώρους όπου σχετίζονταν με πράγματα που ανέκαθεν αγαπούσα. Υπολογιστές (Κύρβας ΑΕ), Μουσική (DJ στο café bar ORAMA στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας) Υπολογιστές & Τεχνολογία γενικά (Ηλεκτρικά Χανιωτάκη – Αλυσίδα Ηλεκτρικών EXPERT). Στο τέλος του 1999, άρχισα να καλλιεργώ στο θερμοκήπιο, όπως οι γονείς κι ο αδερφός μου ο Κωστής. Μπήκα στο πρόγραμμα των νέων αγροτών εκείνης της περιόδου, δεσμευόμενος για δέκα χρόνια πως θα συντηρώ και θα αναπτύσσω τις καλλιέργειες μου, όπως και έκανα. Κι έτσι συνεχίζω, βοηθώντας συγχρόνως τους συναδέλφους μου και τον τόπο μου με τη συμμετοχή μου σε δομές, πολιτιστικές, συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να εκτεθώ στον κόσμο, συμμετέχοντας σε αυτόν το στίβο. Η ομάδα ανθρώπων που πλαισιώνει την υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Πετρά, καθώς και η μη τριβή του, με κομματικούς χώρους και χρώματα, με οδηγεί να ανταποκριθώ θετικά στο κάλεσμά του, και να προσφέρω τις όποιες ικανότητές μου, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ζωής του Δημότη της Ιεράπετρας. Οι καιροί δύσκολοι, οι πόροι λίγοι, και για πολλά χρόνια στην Ελληνική Επικράτεια, πρέπει με λίγα υλικά να φτιάξουμε πολλά.

Ο αγρότης της Ιεράπετρας ξέρει καλά πως γίνεται αυτό. Λίγο χώμα, λίγο νερό, λίγη τροφή αλλά με πολλή φροντίδα και αγάπη, ο σπόρος ριζώνει, βλαστάνει, αναπτύσσεται και δίνει καρπούς ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Μεγάλη η έκταση του δήμου Ιεράπετρας, πολλές οι ανάγκες και τα προβλήματα. Όμως με πίστη, προσπάθεια, συνεργασία, αλληλοεκτίμηση, και ένα διαρκή πόθο για βελτίωση σε όσες πλευρές απαιτούν οι περιστάσεις της πόλης μας, όλα είναι δυνατά.

Η ομάδα του κ. Αντώνη Πετρά, είναι δυνατή. Με ανθρώπους με πλειάδα γνώσεων. Πρόθυμοι να αγωνιστούν για την ανάταση της πόλης σε επίπεδα υψηλά, όπως της Πάτρας και των Τρικάλων. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι πολίτες του δήμου μας είναι κι εκείνοι, έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε τα πάντα. Είμαι όμως έτοιμος να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, βοηθώντας να γίνει η Ιεράπετρα, Δήμος Πρότυπο.».

21. Δαμασκηνάκης Εμμανουήλ 

22. Ρεμεδιάκης Γιάννης

«Γεννήθηκα στο Καβούσι από πατέρα υπάλληλο και μητέρα αγρότισσα.

Μαθήτευσα τα 4 πρώτα χρόνια στο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας και τα 2 τελευταία στην Αθήνα, όπου και συνέχισα με σπουδές στη Νομική Αθηνών- Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και σπουδές Ψυχολογίας.

Το 1984, μετά από τη δικαίωση ανυποχώρητου αγώνα αδιόριστων που είχαμε στο κέντρο της Αθήνας επί ένα έτος, όπου ήμουν στην Επιτροπή Αγώνα, διορίστηκα στην Αγροτική Ασφαλιστική στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα τελευταία 12 χρόνια υπηρέτησα εκεί ως Περιφ. Δ/ντής Κρήτης και Δωδεκανήσου, με μοναδικά σε πανελλήνιο επίπεδο αποτελέσματα για την μονάδα αυτή.

Συνταξιοδοτήθηκα το Δεκέμβριο του 2010 μετά από εθελούσια έξοδο.

Το 2013 επέστεψα στο Καβούσι, όπου μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και έχουμε επιτελέσει σημαντικό έργο με όραμα και σχέδιο, σε άριστη συνεργασία με τους λοιπούς φορείς του χωριού, συμμετέχοντας ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην Ενορία και συνεργαζόμενος όπου χρειάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Είμαι επίσης Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», όπου έχουμε επιτελέσει σημαντικό έργο από το 2015, που αφορά στην Κρητική φύση και στα προϊόντα της και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ (ΜΚΟ) «ΚΟΚΚΙΝΕΛΑ», με βασικό στόχο της την καταγραφή και ανάδειξη των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων της Κρήτης, τη διάσωση του Ελαικού πολιτισμού μας και τη συμβολή του στο βιοπορισμό των κατοίκων της.

Πολύπλευρο αγώνα έχουμε κάνει με την Επιτροπή για τη Βόσκηση που είμαι μέλος της, με πρόσφατο αξιόλογο αποτέλεσμα την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο είχαμε προσφύγει και η οποία χρειάζεται τώρα να αξιοποιηθεί, για να λυθεί το μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

Συμμετέχω ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Με την ενασχόλησή μου στα κοινά, ιδιαίτερα κατά τη θητεία μου ως Πρόεδρος στην Τ.Κοινότητα Καβουσίου, ασχολήθηκα με ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θέματα όπως: Η ανάδειξη της Αρχαιότερης Μινωικής Ελιάς μας στον Αζοριά ,του Ελαικού και του εν γένει πολιτισμού μας, η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας -και όχι μόνο- με αξιοποίηση του παλιού ΚΤΕΟ κ.α., η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου ως βασικής δομής Παιδείας του Νομού μας, η εκπόνηση Πανεπιστημιακής μελέτης από το Α.Π.Θ. για την ολόπλευρη ανάπτυξη του χωριού, η συμπόρευση μου με τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο για τη δημιουργία κέντρου ενημέρωσης για το μινωικό και το μεταμινωικό πολιτισμό και ποικίλα θέματα οικολογίας, πολιτισμού και προόδου της ευρύτερης περιοχής .

Έτσι, έχω την εμπειρία, την επιθυμία και τη θέληση να στοχεύσω με θετικό πρόσημο και μεθοδικότητα στην ολόπλευρη ανάπτυξη του μοναδικού σε πλούτο και δυνατότητες Δήμου μας.

Είμαι πατέρας μιας κόρης, της Δέσποινας, που σπουδάζει Σκηνοθεσία στη Μόσχα.

Επιλέγω να συμπαραταχθώ με την Δημοτική Παράταξη “ΙΕΡAΠΕΤΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ” με επικεφαλής τον Αντώνη Πετρά, άνθρωπο σοβαρό, έντιμο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, μια ήρεμη δύναμη, για να συνθέσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί το μέλλον του Δήμου μας, την Ιεράπετρα του 2030.».

23. Μπαλοθιάρης Κωστής

«Γεννήθηκα το 1980 στην Ιεράπετρα όπου και μεγάλωσα. Είμαι παντρεμένος με την Χρυσοφάκη Μαριάννα (ξενοδοχοϋπάλληλος) και έχω 2 παιδιά. Είμαι πτυχιούχος προγραμματιστής Η/Υ, μαγειρικής τέχνης και κόπτης κρεάτων. Μιλάω άπταιστα αγγλικά και εργάζομαι στην εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Διατέλεσα μέλος στο ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Ιεράπετρας (Α.Σ.Ι.), μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας από το 1995 μέχρι και σήμερα, της Επιτροπής ΚΥΡΒΕΙΩΝ, μέλος της κινηματογραφικής λέσχης Ιεράπετρας καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ, αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής, γραμματέας του Λιμενικού Ταμείου, γραμματέας της ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος, γραμματέας Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, μέλος νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής το 2015 με ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα χρόνια η ανιδιοτελής ενασχόληση μου με τα κοινά είχε μοναδικό γνώμονα το καλύτερο για την πόλη μας και αυτό ακριβώς είναι που ώθησε να συμπαραταχθώ στις επικείμενες εκλογές με τον Αντώνη Πετρά στην προσπάθεια του να γίνει η Ιεράπετρα ένας ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.».

24. Ζερβάκης Εμμανουήλ

«Γεννήθηκα στους Μύθους Ιεράπετρας το 1965, είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Χατζηγιαννάκη και είμαι πατέρας δύο γιών, του Γιώργου, φοιτητή στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και του Μιχάλη, φοιτητή στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Το 1983, μετά από γραπτές εξετάσεις ήμουν επιλαχών της Σχολής Ικάρων και επιτυχόν στη Σ.Τ.Υ.Α.

Διατηρώ δύο ατομικές επιχειρήσεις γεωργικών εφοδίων και ένα σύγχρονο ελαιουργείο στους Μύθους, όπως επίσης θερμοκήπια και ελαιόδεντρα.

Ασχολούμαι με τα κοινά από το 1998, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, καταβάλλοντας τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μου με τον κύριο Αντώνη Πετρά και τους συνυποψήφιους μου, για ένα Δήμο που τον πρώτο λόγο θα έχει ο δημότης για μια Δημοτική Αρχή που στόχο της θα έχει να κάνει καλύτερη την ποιότητα ζωής των δημοτών, στην πόλη αλλά και στα χωριά μας. Για μια Δημοτική Αρχή που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα οράματα όλων μας.».

25. Κορνάρος Χάρης

«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Κορνάρος του Νικολάου και της Μαρίας. Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1955 και είμαι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1986 και έκτοτε έχω διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος καθώς και Αντιδήμαρχος.

Συμμετέχω στο συνδυασμό “Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο” με τον κύριο Αντώνη Πετρά, θεωρώντας ότι έχει τα προσόντα, να δώσει νέα προοπτική στον τόπο μας και τη βούληση να ασχοληθεί και να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα αυτού του Δήμου, τα οποία διαιωνίζονται.».

26. Τζιρβελάκης Ιωάννης

«Γεννήθηκα το1964 στον Άγιο Στέφανο. Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Βεργετάκη και έχουμε τέσσερα παιδιά. Είμαι Γεωπόνος επιχειρηματίας από το 1993 με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. Συμμετέχω στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια με αρχή το διοικητικό συμβούλιο της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αθήνας. Στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού υπηρέτησα το αξίωμα του Αντιδημάρχου για ένα χρόνο, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 υπηρέτησα το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για δυόμιση χρόνια. Υπηρέτησα την σχολική κοινότητα για έξι χρόνια ως Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουτσουρά και του γενικού λυκείου Μακρύ γιαλού τον οποίο συνεχίζω να υπηρετώ πλέον ως απλό μέλος. Υπηρετώ την δεύτερη θητεία μου στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και επαγγελματικού Συλλόγου Κουτσουρά Ανάληψης Μακρύ γιαλού από την θέση του Β’ αντιπροέδρου και υπηρετώ επίσης την δεύτερη θητεία μου στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού ελαιοκομικού συνεταιρισμού Αγίου Στεφάνου από την θέση του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πιστεύω σε μία Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, η οποία υπηρετεί μια κοινωνία δικαίου που ξέρει να βάζει προτεραιότητες, που ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει, που συμμετέχει και προτάσσει το συλλογικό εγώ πάνω από το ατομικό. Μια κοινωνία τέλος πάντων που απαιτεί ευημερία και ευημερεί.

Στηρίζω την προσπάθεια του Αντώνη Πετρά και την παράταξη “Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο”».

27. Γιανναδάκη Ρίτα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News