Δημοτικές εκλογές '19

Ο Μενέλαος Μποκέας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ενημερώθηκε για την έκρηξη

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Μποκέας με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στους μετασχηματιστές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ρευματοδότηση σε όλο το νησί.

Σε δηλώσεις του o Μενέλαος Μποκέας επεσήμανε:

«Επισκέφθηκα τα Ληνοπεράματα και το χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ όπου σημειώθηκε η έκρηξη και ξέσπασε η πυρκαγιά. Όπως ενημερώθηκα από τη Διεύθυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς τη στιγμή εκείνη δε βρίσκονταν στο χώρο εργαζόμενοι.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, αλλά και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που πασχίζουν προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η βλάβη.

Ωστόσο, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να καταστήσω σαφή τη θέση μας, καθώς για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η Κρήτη και βέβαια η περιοχή των Ληνοπεραμάτων πρέπει να απεξαρτηθεί πλήρως από κάθε λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με όρους που θα σέβονται τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να απομακρυνθούν οι μονάδες από την περιοχή μας».

Σχόλια