Ειδήσεις

Στα λευκά ντύθηκε η Κρήτη

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα ορεινά της Κρήτης αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Χιονόνερο και έντονες βροχές  σημειώνονται στα βόρεια παράλια του νησιού.

Ετοιμότητα δηλώνει η Περιφέρεια
Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες, τους δήμους του νησιού, και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Πυροσβεστική-Αστυνομία) και  φορείς, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Από το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων δουλεύουν πυρετωδώς  στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου σημειώνεται χιονόπτωση προκειμένου να κρατείται ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννη Τζανοκωστάκη, αντιολισθιτικές αλυσίδες απαιτούνται στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, Ανωγείων και Ομαλού.

Μέχρι το Γωνιανό φαράγγι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων βάση της τελευταίας ενημέρωσης από το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Με δυσκολία το πέρασμα από τη Μεγάλη Βρύση. Έκλεισε ο δρόμος το πρωί για πολύ λίγο στον Άγιο Μύρωνα.
Δύσκολη η πρόσβαση προς τη Βιάννο και πρόβλημα προς το Οροπέδιο Λασιθίου από την κερά και Πάνω.

Οδηγίες της Αστυνομίας
Παράλληλα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου  για την ασφαλή μετακίνηση τους:
·      Να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν τη   μετακίνηση
·      Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις σας, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχουν χιονοπτώσεις, διακοπές κυκλοφορίας ή στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα προβλήματα
·      Να τηρείτε τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
·      Να οδηγείτε με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχετε καλύτερα το όχημά σας και να αφήνετε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορείτε να σταματήσετε με ασφάλεια
·      Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνεστε πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα
·      Να διατηρείτε τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός σας πάντα καθαρούς
·      Να φοράτε πάντα ζώνες ασφαλείας
·      Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των τροχονόμων των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμόδιων Αρχών
·      Να ελέγχετε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας

Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνείτε με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες Αρχές.

Κλειστά τα σχολεία με απόφαση της περιφερειακής εκπαίδευσης και των Δήμων στα ορεινά του νομού Ηρακλείου, στο οροπέδιο Λασιθίου , τον Μυλοπόταμο, τα Σφακιά και άλλες ορεινές περιοχές στο νομό Χανίων για την ασφάλεια των μαθητών.

Φιλοξενία σε αστέγους

Προσωρινή φιλοξενία σε 24ωρη βάση μέχρι και την Παρασκευή 11/1/2013 και ώρα 3 μμ στο κτίριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που βρίσκεται στην οδό Παλμέτη αρ. 17 Αγ. Τριάδα Ηρακλείου τηλ. 2810242920  προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου.
Παράλληλα όσοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν θέρμανση μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 μ.μ. για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι την Παρασκευή 11/1/2013.

Σχόλια