Ειδήσεις

Ο πιο ακριβός κόκκινος τόννος στον κόσμο

Ένας κόκκινος τόννος βάρους 222 κιλών πωλήθηκε σήμερα στο Τόκιο έναντι 1,38 εκατ. ευρώ κατά την εναρκτήρια ημέρα της δημοπρασίας στην τεράστια ιχθυαγορά του Τσουκίτζι.

Το τεράστιο ψάρι, που αλιεύτηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρεια Ιαπωνία, αγοράστηκε για 155,4 εκατ. γεν από τον ιδιοκτήτη μιας πασίγνωστης αλυσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη ανώτερη τιμή πώλησης, πέρυσι, όπως ανακοίνωσε υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου.

Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.

«Θέλησα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών των πελατών μου, οι οποίοι ζητούν να καταναλώνουν τον καλύτερο τόνο που υπάρχει, όπως και πέρυσι», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων "Τζίτζι".

Με βάση την τιμή αγοράς του, το κάθε κιλό του τεράστιου τόννου κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, γεγονός που θα καθορίσει την τιμή της κάθε - μικρής - μερίδας σούσι στα 260 ευρώ, όμως η εταιρεία του δήλωσε πως προτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μερίδα 400 γεν (3,5 ευρώ).

Ο κόκκινος τόννος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι, αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλίσκουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια