Ειδήσεις

Η απογραφή των ζώων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου ξεκίνησαν την ετήσια απογραφή των ζώων που φιλοξενούνται εκεί, καθήκον κάθε άλλο παρά εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι στον κήπο ζουν πάνω από 17.500 ζώα, από θηλαστικά και πουλιά μέχρι ψάρια και ερπετά.

Η διαδικασία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για το ζωολογικό κήπο και μια απίστευτη εμπειρία με πολύ χιούμορ ειδικά όσον αφορά στους 59 πιγκουίνους οι οποίοι έκαναν τη ζωή των απογραφέων δύσκολη βουτώντας στην πισίνα τους, καθώς εκείνοι προσπαθούσαν να τους μετρήσουν.  

Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αποσταλούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων των ζώων ώστε να μπορέσουν να γίνουν συγκρίσεις και μελέτες για τους πληθυσμούς των ειδών. Ειδικά εκείνων που έχουν εξαφανιστεί από την άγρια φύση και ζουν μόνο σε κήπους, όπως ένα είδος φιδιού από την Πολυνησία που φιλοξενείται στο Λονδίνο.

Δύσκολη είναι η απογραφή και των πιθήκων που αντιλαμβάνονται τη διαδικασία ως παιχνίδι, αλλά και των αραχνών-ταραντούλα για ευνόητους λόγους.

Σχόλια