default-image

«Προσοχή στην άμυνα και τα λάθη»

Μπάσκετ
«Προσοχή στην άμυνα και τα λάθη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στην Ευρωλίγκα κα στην εντός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Σύμφωνα με τον βοηθό του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρη Μανωλόπουλο, οι «πράσινοι» θα πρέπει να μειώσουν τα λάθη, τόσο για να έρθει η νίκη την Πέμπτη, όσο και για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο προσωπικό του blog στο paobc.gr

Ο αγώνας με τον Πανελευσινιακό, αλλά και τη Μαπόορο Καντού αποτελούν παρελθόν και πλέον εστιάζουμε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Είχαμε δύο συνεχόμενες θετικές εμφανίσεις, αφού μετά από ένα σημαντικό παιχνίδι στην Ιταλία στο οποίο πήραμε τη νίκη, επιστρέψαμε στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, στη διάρκεια της οποίας είχαμε και καλές και κακές στιγμές. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα πίεσε πάρα πολύ στην άμυνα και αυτό ήταν που μας βοήθησε και να πάρουμε μια καλή διαφορά, φτάνοντας χωρίς προβλήματα στη νίκη.

Απέναντί μας τώρα θα βρεθεί η Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Όπως είχαμε πει και πριν την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, είναι μια ομάδα με αρχές σε άμυνα και επίθεση. Στην επίθεση μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα έχει και τέσσερις παίκτες που θα έχουν την ικανότητα να σουτάρουν από μακρινή απόσταση, μαζί με έναν καλό παίκτη στο low post όπως είναι ο Μπέινς. Έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζουν καλά και οι Έλληνες φίλαθλοι από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας. Η Ολίμπια θέλει προσοχή από την πλευρά μας, ιδιαίτερα στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις και στο low post, βλέποντας και ποιους παίκτες θα έχουμε τελικά στη διάθεσή μας.

Η Ολίμπια είναι μια ομάδα που έχει κάνει δουλειά και στο κομμάτι της άμυνας. Έχει καλές περιστροφές, έχει αρχές και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού της. Στη δική μας επίθεση ο πρώτος στόχος θα είναι να μειώσουμε τα λάθη που κάνουμε εμείς ως ομάδα, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό γενικότερα για τη συνέχεια. Και θα πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι, ώστε να επιτεθούμε στις αδυναμίες τους.

Ο πρώτος αγώνας στη Σλοβενία σφραγίστηκε με νίκη από τη δική μας πλευρά, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα χωρίς προσπάθεια. Αυτά που θα πρέπει να κρατήσουμε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου είναι η τρομερή ενέργεια που είχαμε στην άμυνα και το καλό διάβασμα στην επίθεση. Είναι δύο στοιχεία που θέλουμε να δούμε και αυτή τη φορά, μαζί φυσικά με… λιγότερα λάθη…

Σωτήρης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News