Ειδήσεις

Σταθερή και σε τροχιά ανάκαμψης η Παγκρήτια Τράπεζα

    Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα εξακολουθεί να αποτελεί ένα υγειές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε και την επιλογή να μην αποδώσει φέτος μέρισμα στους συνεταίρους, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στη 18η ετήσια γενική συνέλευση των Συνεταίρων, ο πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λεμπιδάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επαναφορά της Παγκρήτιας στην κερδοφορία εκφράζοντας την αισιοδοξία του για μια πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

 Η 18η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Αστόρια.  

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας παρουσίασε στους μετόχους όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων  και των οικονομικών δεικτών της Τράπεζας.   

Για τη χρήση του 2011 σημείωσε κέρδη προ προβλέψεων, αποσβέσεων και φόρων 51,1 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που της επέτρεψε να πραγματοποιήσει αυξημένες προβλέψεις ύψους 48,9 εκατομμυρίων ευρώ.

 Αναπόφευκτα και παρά τη μικρή έκθεση της σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, η Τράπεζα υπέστη τις συνέπειες του κουρέματος, επιβαρυνόμενη με ζημιές ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ., ενώ από την αποτίμηση της συμμετοχής της στην Πανελλήνια Τράπεζα, κατέγραψε επιπλέον ζημιές ύψους 11 εκ. ευρώ.  Το τελικό αποτέλεσμα για τη χρήση του 2011 διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 33.65 εκ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια