Ποιους μήνες χτύπησαν "κόκκινο" οι πνιγμοί στην Κρήτη;

Κρήτη
Ποιους μήνες χτύπησαν "κόκκινο" οι πνιγμοί στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των πνιγμών στις θάλασσες του Ηρακλείου συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Κάθε χρόνο συνέρχεται επιτροπή για το χαρακτηρισμό των παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων ή μη. Εν συνεχεία, οι δήμοι έχουν την υποχρέωση να προσλαμβάνουν τον απαραίτητο αριθμό ναυαγοσωστών σε παραλίες που χαρακτηρίστηκαν ως πολυσύχναστες. Στην επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Περιφέρειας και των δήμων του νομού Ηρακλείου.

Η σύσκεψη είναι καθοριστική αναφορικά με την πρόληψη των πνιγμών σε όλο το νομό. Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή «παρατηρήθηκε κατά το 2017 ότι, ενώ από 1 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου είχαμε μόνο δέκα πνιγμούς, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο είχαμε ακόμα εννέα».

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, στους περισσότερους δήμους και ανεξάρτητα από το αν η παραλία χαρακτηρίζεται ως πολυσύχναστη ή μη, οι συμβάσεις των ναυαγοσωστών λήγουν στις 31 Αυγούστου καθώς αυτό ορίζεται από το νόμο.

Πάρα ταύτα, κάποιοι τουριστικοί δήμοι όπως για παράδειγμα η Χερσόνησος και το Μαλεβίζι με αρκετές πολυσύχναστες παραλίες παρατείνουν με πρωτοβουλία τους τις συμβάσεις των ναυαγοσωστών μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι πνιγμοί λαμβάνουν χώρα από τις 10:30 π.μ. ως και τις 5:30 μ.μ.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News