Ειδήσεις

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Ιράν- Νεκροί όλοι οι επιβάτες

Ένα αεροσκάφος που μετέφερε δεκάδες επιβάτες συνετρίβη κοντά στην πόλη Semirom, της επαρχίας Isfahan, στο Ιράν.

Επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 60 επιβάτες συνετρίβη, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα αεροσκάφος που μετέφερε 60 επιβάτες συνετρίβη κοντά στην πόλη Semirom, της επαρχίας Isfahan, στο Ιράν. Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο τις ιρανικές Αρχές.

Για αρκετή ώρα δεν υπήρχαν αναφορές σχετικά με την τύχη των επιβατών. Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν πως όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί. Επικαλούνται τις ιρανικές Αρχές, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν την είδηση.

«Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αργότερα ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.

Πού έπεσε το αεροσκάφος

Η πόλη Semirom βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Yasuj, της πρωτεύουσας της επαρχίας Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για την τύχη των επιβατών. Αλλά και για τον ακριβή αριθμό.

Η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για 50 επιβάτες, η επίσημη μιλά για 60, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμη και για 66 άτομα.

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ενώ το σημείοτης συντριβής είναι εξαιρετικά δύσβατο. Πρόκειται για βραχώδη περιοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν μπορεί να μεταβεί ασθενοφόρο στο σημείο.

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν συντριβεί

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ATR 72. Ανήκει σε γαλλο-ιταλική εταιρεία που πραγματοποιούσε περιφερειακές πτήσεις.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80, ήταν νέο στις ιρανικές αερογραμμές. Η χώρα υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει 20 τέτοια αεροσκάφη το 2016, με επιλογή για 20 ακόμη. Την περασμένη χρονιά παρέλαβε τα πρώτα.


newsit


Σχόλια