Σχίζουν τα λάστιχά τους στο...χαντάκι!

Περίεργα
Σχίζουν τα λάστιχά τους στο...χαντάκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος ο Δήμος χαλάει και ο ίδιος ο Δήμος που θα έπρεπε να φτιάξει... σφυρίζει κλέφτικα, αδιαφορώντας αν κατέστρεψε έναν ασφαλτοτάπητα από τον οποίο δεκάδες αυτοκίνητα διέρχονται ανά ώρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο και στην καλύτερη περίπτωση να σκιστούν τα λάστιχά τους!

Οι φωτογραφίες δείχνουν απολύτως αυτό που συμβαίνει σε δρόμους του δήμου Μαλεβιζίου! Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα! Ο Δήμος Μαλεβιζίου, και πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΜ έσκαψε ένα χαντάκι κάθετα στην άσφαλτο του μοναδικού επαρχιακού δρόμου που πηγαίνει στη Ρογδιά και είναι ακριβώς στις εγκαταστάσεις της "ΑΓΕΤ Ηρακλής".

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ) φαίνεται ότι έσκαψε κανονικά το χαντάκι για τις εργασίες της. Μέχρι εδώ καλά. Όμως στη συνέχεια δεν αποκατέστησε ως όφειλε και από το νόμο την τομή με άσφαλτο. Απλώς το γέμισε με χώμα και το παράτησε έτσι για εβδομάδες, με αποτέλεσμα όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται από και προς Ρογδιά να χτυπιούνται σε αυτήν τη παγίδα.

Χωρίς καμία σήμανση και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Τόση μεγάλη είναι η αδιαφορία και τόση η υποκρισία του Δήμου Μαλεβιζίου για τους πολίτες; Η ανευθυνότητα και η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του Δήμου δεν έχει όρια... Γιατί το ίδιο συμβαίνει και στη δεξαμενή που υπάρχει πάνω από τη Ρογδια προς το μοναστήρι των Σαββαθιανών. Ολόκληρη χαράδρα πάνω στο δρόμο. Έχει βουλιάξει ο δρόμος και αυτοί κάνουν ότι δε βλέπουν για μήνες τώρα. Πολλά αυτοκίνητα επισκεπτών του μοναστηριού έχουν σχίσει τα λάστιχά τους.   

Ο δήμαρχος Μαμουλάκης μάλλον δε γνωρίζει τα καμώματα των υπηρεσιών του. Ένας δικός του άνθρωπος δεν πέρασε από εκεί να του πει για τα χάλια των υπηρεσιών του; Ή μήπως έχει εκπαιδεύσει τα στελέχη του έτσι ώστε να μην τους καίγεται καρφί για τις ζημιές που γίνονται η για την ταλαιπωρία των πολιτών και ιδίως όταν οι ίδιοι οι δημοτικοί την προκαλούν;

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε ενδιαφερόμενος που σκάβει το δρόμο, είτε ΔΕΗ είτε ΟΤΕ είτε εταιρείες ίντερνετ, είτε ακόμη και η ΔΕΥΑ του Δήμου Μαλεβιζίου, είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά το δρόμο στην αρχική του κατάσταση. Αν δεν το κάνει, ο Δήμος Μαλεβιζίου μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Αλλά θα μου πείτε... Ο Δήμος Μαλεβιζίου θα επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό του, αφού η ΔΕΥΑΜ τού ανήκει; Αν όχι, τότε να σπεύσει να αποκαταστήσει τις τομές που άφησε αφού πρώτα έκανε τις εργασίες, για τις οποίες προφανώς επειγόταν.

Η απάντηση του Δήμου Μαλεβιζίου

Όπως σημείωσε απαντώντας στο θέμα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μαμουλάκης «ενημερώθηκα για το θέμα και έδωσα άμεσα εντολή στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ που έχει και καταγωγή από τη Ροδιά, να καλυφθεί αμέσως το σημείο. Είναι γνωστό το πρόβλημα με τα ασφαλτικά, είναι δύσκολοι οι διαγωνισμοί και με τις βροχές δύσκολες οι εργασίες που γίνονται. Εάν με είχαν ενημερώσει για το θέμα θα είχε ο δήμος καλύψει τα υλικά».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ.Ντουλάκης από την πλευρά του τόνισε ότι "ταλαιπωρήσαμε λίγο τον οικισμό αλλά καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες και επιχειρούμε να ξεπεράσουμε τα διαδικαστικά.  Χθες πήραμε τον προϋπολογισμό για αγορά υλικών από την Αποκεντρωμένη διοίκηση και θα επιληφθούμε του θέματος καθώς είχαμε προχωρήσει σε μια τομή στο επαρχιακό δίκτυο μετά από διαρροή σε επιχείρηση. Τώρα μας ευνοεί και ο καιρός".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News