Το "αθώο" πόκερ & η αμαρτωλή "σοκολάτα, νέα στοιχεία /vid

Κρήτη
Το "αθώο" πόκερ & η αμαρτωλή "σοκολάτα, νέα στοιχεία /vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αόριστη πληροφορία ότι κάπου στο Τυμπάκι, σε κάποια παλιά καφετέρια που είχε εδώ και καιρό πάψει να λειτουργεί, μπορούσε όποιος ήθελε να παίξει ένα "αθώο"... πόκερ(άκι) φαίνεται ότι αποτέλεσε την άκρη του νήματος για να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να οδηγηθεί η Αστυνομία στον εντοπισμό των 19 κιλών χασίς στο πατάρι πρώην καφενείου και, φυσικά, στη σύλληψη των δύο 47χρονων, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα σύζυγος γυναίκας αστυνομικού!

Έτσι, ένας θεόκλειστος - φαινομενικά - χώρος με σκονισμένες τζαμαρίες και σκουπίδια στο πάτωμα τέθηκε υπό την παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί αν λειτουργούσε ή όχι ως άτυπη λέσχη ή, τέλος πάντων, γιατί δεχόταν συχνές επισκέψεις.

 Η Αστυνομία φαίνεται να γνώριζε για κάποιες έκνομες δραστηριότητες σε αυτόν, όμως λίγη σημασία έχει τελικά αν γνώριζε και για ναρκωτικά και πολύ δε περισσότερο για τις ποσότητες που εντέλει βρέθηκαν. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είχε ήδη διαρρεύσει η πρόθεση του προσωρινού χρήστη του χώρου να επαναλειτουργήσει την παλιά καφετέρια, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου - που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση - ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η άτυπη παραχώρησή του όταν τους ζητήθηκε. Ωστόσο, στη διάρκεια του Ιανουαρίου συνέβησαν κάποια γεγονότα και το κλειδί του χώρου πέρασε από τον έναν 47χρονο στον άλλο.

Σήμερα ο σύζυγος της αστυνομικού φέρεται να υποστηρίζει, κατά τις πληροφορίες, ότι δε γνώριζε καν πως στο χώρο που αρχικώς είχε παραχωρηθεί σε εκείνον τελικά είχαν αποθηκευτεί ναρκωτικά από το συγκατηγορούμενό του. Μάλιστα, φέρεται να επικαλείται και ένα διάστημα απουσίας του από την Κρήτη, κατά το οποίο ο άλλος 47χρονος φέρεται να συνέχιζε να έχει το κλειδί.

Αύριο οι απολογίες

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ήδη από προχθές Τρίτη ασκήσει και στους δύο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής και πώλησης κατ' επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή αύριο Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, για να απολογηθούν, έχοντας ήδη λάβει την προθεσμία την οποία αιτήθηκαν.

«Τον πήρα στο λαιμό μου»

«Πήρα τον άνθρωπο στο λαιμό μου»... Αυτό φέρεται να έχει υποστηρίξει προανακριτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, για το 47χρονο σύζυγο της αστυνομικού, που συνελήφθη για την υπόθεση των 19 κιλών χασίς σε παλιά καφετέρια στο Τυμπάκι, ο άλλος συλληφθείς, επίσης 47 ετών. Ο δε σύζυγος της αστυνομικού υποστήριξε εξαρχής στην προανάκριση - και σε αυτό ως φαίνεται θα εμμείνει και στην απολογία του ενώπιον ανακριτή αύριο - ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, αλλά ούτε και με την αποθήκευσή τους στο χώρο, αν και είχε παραχωρηθεί σε εκείνον από τους ιδιοκτήτες του το ακίνητο.

Ο χώρος είχε ζητηθεί το Νοέμβριο του 2017 από το σύζυγο της αστυνομικού ως βοηθητικός, για όσο καιρό θα έκανε ανακαίνιση στη δική του καφετέρια, λίγα μέτρα πιο μακριά. Ωστόσο, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το κλειδί της παλιάς καφετέριας βρέθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο του άλλου συλληφθέντος, στο οποίο όμως επέβαιναν μαζί όταν έπεσαν στο αστυνομικό μπλόκο έξω από την παλιά καφετέρια, αφού είχε προηγηθεί παρακολούθηση των δύο ως τα θερμοκήπια όπου είχαν πάει και πίσω.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Με το κλειδί που εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα στο αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα της παλιάς καφετέριας, η οποία περιγράφεται με σκονισμένες τζαμαρίες, σκουπίδια στο πάτωμα, άδεια ψυγεία και άπλυτα ποτήρια στο νεροχύτη. Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που πρώτος μπήκε στο χώρο, μόλις άνοιξε την πόρτα τού "πήρε τη μύτη" η οσμή από το χασίς, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο πάνω πάτωμα της καφετέριας (πατάρι), στο οποίο οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί από την εσωτερική σκάλα του καταστήματος. Σε αυτό το χώρο του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα εργαστήριο, το οποίο περιείχε πλήρη εξοπλισμό κατεργασίας κάνναβης (ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και λοιπά υποβοηθητικά εργαλεία και σκεύη).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 16.400 γραμμάρια κάνναβης, 2.584 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή "σοκολάτας" και ζυγαριά ακριβείας. Να σημειωθεί ότι, κατ' εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., το προσδοκώμενο όφελος θα έφτανε τις 100.000 ευρώ, υπολογίζοντας χονδρικά ότι από την αναλογία 10 προς 1 των ακατέργαστων ποσοτήτων με τις κατεργασμένες που βρέθηκαν θα προέκυπτε καθαρό προϊόν για πώληση σε μορφή "σοκολάτας" άνω των 4.000 γραμμαρίων, με τιμή πώλησης για κάθε γραμμάριο τα 25 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News