Τι θα γίνει τελικά με το χάλασμα που έγινε… σκουπιδότοπος;

Περίεργα
Τι θα γίνει τελικά με το χάλασμα που έγινε… σκουπιδότοπος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Ηρακλείου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη προκάλεσε το σχόλιο της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" αναφορικά με το χάλασμα στην οδό Σπιναλόγκας, στην περιοχή του Υγειονομικού, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Εικόνα που παραμένει ίδια τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο, σε απόσταση αναπνοής, παρακαλώ, από το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου!

Όπως ανέφερε επικοινωνώντας χθες με τη "Νέα Κρήτη" ο κ. Μαμουλάκης, αν και το χάλασμα αυτό, που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κάδο απορριμμάτων, είναι ιδιωτικός χώρος, πράγμα που εμποδίζει την οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση από πλευράς Δήμου, εντούτοις έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, που θα δώσει το "πράσινο φως" και θα ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και συνάμα τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου.

Κίνηση η οποία, όπως επισήμανε ο κ. Μαμουλάκης, έχει παρομοίως ακολουθηθεί και για άλλους ιδιωτικούς χώρους, που είχαν μετατραπεί σε χωματερές στο κέντρο του Ηρακλείου και σήμερα έχουν καθαριστεί.

Αυτό που μένει είναι να δούμε τα λόγια να γίνονται πράξη, ώστε να αποκατασταθεί η άθλια αυτή εικόνα, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Πολιτιστικό μας Κέντρο. Να σημειώσουμε πως αντίστοιχη αποκρουστική εικόνα παρουσιάζουν και άλλα χαλάσματα στην περιοχή και δε μιλάμε για ένα και δύο αλλά για δεκάδες, για τα οποία σίγουρα θα πρέπει επίσης να ληφθεί κάποια μέριμνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News