«Σήμερα γάμος γίνεται» ανήμερα της Τσικνοπέμπτης

Κρήτη
«Σήμερα γάμος γίνεται» ανήμερα της Τσικνοπέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσκληση σε… γάμο έχουν όλοι οι Κρητικοί την Τσικνοπέμπτη. Όμως, δε θα είναι μία συνηθισμένη «τελετή», αλλά ένας Κρητικός, παραδοσιακός γάμος, ενώ μετά θα ακολουθήσει και… γλέντι, με φαγητό, χορό και τραγούδι!

Και όλα αυτά στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, στις 5:00 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, με πολλά… ευτράπελα από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Γιώργος Βιτώρος με τον Στάθη Μονιάκη, μουσικά μας κρατάει συντροφιά το συγκρότημα του Γρηγόρη Σαμόλη, ενώ χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας και τα χορευτικά συγκροτήματα Πιλάλη, Περυσινάκη και «Αορείτες».

Η εκδήλωση, που αναμένεται και εφέτος να μετατραπεί σε ένα ξέφρενο γλέντι με πολλά παραδοσιακά εδέσματα, κέφι και χορό, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους!

Η διοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Μαλεβιζίου «Μαλβαζία», τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της Αγίας Μαρίνας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας.

Ελάτε όλοι μαζί να αναβιώσουμε για άλλη μια φορά, το παραδοσιακό έθιμο του Κρητικού γάμου, με συνοδεία λύρας και με πλήθος καλεσμένων, στις γειτονιές της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News