Αλλάζουν τα δεδομένα για όσους υδρεύονται από τον Αποσελέμη

Κρήτη
Αλλάζουν τα δεδομένα για όσους υδρεύονται από τον Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πραγματικότητα για το νερό στην Κρήτη, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε περιοχές που υδρεύονται από… αυτόνομο δίκτυο, με την αρχή να γίνεται στην Ανατολική Κρήτη, στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου οι οποίοι υδρεύονται από το Φράγμα Αποσελέμη.

Και οι τρεις Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης καλούνται να καταβάλουν 19 λεπτά το κυβικό μέτρο για το νερό του Φράγματος από το 2019, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚ, με την αύξηση στον Δήμο Ηρακλείου να ανέρχεται στα 2 λεπτά ενώ στον Δήμο Χερσονήσου στα 3 λεπτά το κυβικό μέτρο.

Για άδικη υπερτιμολόγηση του νερού κάνει λόγο ο Γιάννης Μαστοράκης.

«Με τα νέα δεδομένα, ορατός είναι ο κίνδυνος αύξησης του νερού στους καταναλωτές», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου ο οποίος τονίζει την ανάγκη κλιμακωτής χρέωσης ανά Δήμο.

Για δικαιολογημένη αύξηση κάνει λόγο ο Φώτης Καζάσης ο οποίος αναφέρει ότι το κόστος ύδατος και τα γενικότερα διαχειριστικά κόστη αγγίζουν τα 21 λεπτά/ το κυβικό μέτρο για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει επιμερισμός του κόστους.

Μεταξύ των στοιχείων που ελήφθησαν υπόψη από τον ΟΑΚ, ήταν τα περυσινά κόστη του 2017 και όταν οι ποσότητες νερού στο Φράγμα Αποσελέμη ήταν στα 6 εκατομμύρια κυβικά νερού.

Με φόντο τις φετινές αποκαρδιωτικές εικόνες στο Φράγμα Αποσελέμη, κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει τι θα προκύψει από το νέο έτος και αν τελικά η οικονομική επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στα τοπικά τιμολόγια, καθώς όλα πλέον εξαρτώνται από την πληρότητα του Φράγματος Αποσελέμη!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News