Βόμβα στις αγοραπωλησίες λόγω Κτηματολογικoύ γραφείου -video

Κρήτη
Βόμβα στις αγοραπωλησίες λόγω Κτηματολογικoύ γραφείου -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκάλυψη.Βόμβα στις αγοραπωλησίες βάζει η υποστελέχωση στο Κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου το οποίο έμεινε χωρίς δικηγόρο και μηχανικό από τα μέσα Δεκεμβρίου έως σήμερα, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Αράπογλου στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" με τη Νικολέτα Σφακιανάκη.

Δραματικές καταστάσεις και μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία και διεκπεραίωση αρκετών περιπτώσεων πολιτών που έχουν καταθέσει αιτήσεις στο Κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου είτε για διορθώσεις ή για άλλες μεταβολές στα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Το μέγεθος του προβλήματος επιβεβαιώνει και η Πρόεδρος των συμβολαιογράφων του Εφετείου Κρήτης Στέλλα Αρχοντάκη.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και έναν μήνα, η προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Νίκη Κόπακα, τα προβλήματα είναι οξυμένα….

Στον αέρα η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα μάλιστα που είναι στον αέρα η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων σε όλη τη χώρα, λόγω της κατάργηση του ΕΚΧΑ και ενόψει της σύστασης νέου οργανισμού ο οποίος θα διαχειρίζεται όλα τα κτηματολογικά γραφεία, στα οποία θα ενταχθούν και τα υποθηκοφυλακεία, με βάση το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή.

Πριν όμως φτάσουμε στο « Ελληνικό Κτηματολόγιο»  και ξεκαθαριστεί το καθεστώς των …μετατάξεων, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δράματα είναι προ των πυλών σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία  των προσωρινών εγγραφών στο Κτηματολόγιο καθώς τα αδήλωτα ακίνητα τα οποία εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη περνούν στην Ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.  Στο Ηράκλειο, η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 2 Δεκεμβρίου του 2024!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News