Όταν το περίφημο φράγμα... έμεινε χωρίς νερό

Κρήτη
Όταν το περίφημο φράγμα... έμεινε χωρίς νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όμορφη μέρα, θλιβερή ιστορία". Το γλαφυρό αυτό τίτλο, που όπως φαίνεται "δένει" απόλυτα με την πραγματικότητα, όπως καταμαρτυρούν τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, επέλεξε ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Παπαδάκης για την ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο το τελείως άδειο φράγμα Αποσελέμη!

Ο γνωστός οικολόγος και σύμβουλος της παράταξης "Μία Κρήτη - Περιβάλλον - Άνθρωπος" επισκέφτηκε πρόσφατα τον Αποσελέμη. Και ανέβασε σχετικές φωτογραφίες από τον ταμιευτήρα, που ξέμεινε τελείως από νερό, αν και βρισκόμαστε στην "καρδιά" του χειμώνα...

«Σήμερα το πρωί πήγαμε βόλτα μέσα στον άδειο πλέον, αν και προχωρημένος Γενάρης, ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη. Περπατήσαμε εκεί που κάποτε υπήρχαν πλατάνια, καλαμιές, ελαιώνες, κήποι, πηγάδια και απομεινάρια αρχαίων οικισμών.

Μαζέψαμε, όπως μου έδειξαν μετά, τσόχους, γαλατσίδες και χοντρολαχανίδες. Εγώ ακολούθησα το ρυάκι και πήρα μερικές φωτογραφίες. Φωτογράφισα, μεταξύ άλλων, και το μεσαιωνικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είχε βρεθεί κάτω από το νερό πριν δύο χρόνια. Όμορφη μέρα, θλιβερή ιστορία», αναφέρει ο Αριστείδης Παπαδάκης.

Η φωτογραφία που ανέβασε, και την οποία δημοσιεύουμε, μιλά από μόνη της. Ελάχιστο νεράκι δίπλα στον παλιό δρόμο Ποταμιών-Αβδού, που άλλοτε ήταν εξαφανισμένος κάτω από το νερό του φράγματος!

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News