Ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε αυτοσχέδια χωματερή στον Πρ. Ηλία

Κρήτη
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε αυτοσχέδια χωματερή στον Πρ. Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει χώρος για τη προσωρινή εναπόθεση μπαζών στον Προφήτη Ηλία, καθώς αυτός παραπέμπει σε ΧΑΔΑ, όπου συγκεντρώνονται τόνοι οικιακών απορριμμάτων από ασυνείδητους και με το κακό να έχει παραγίνει με τα νεκρά ζώα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η μικρή αυτοσχέδια χωματερή απέχει λίγα μέτρα από το τελευταίο σπίτι του χωριού και πλησίον μίας πολύτιμης και μοναδικής πηγής, απ' όπου υδρεύεται το χωριό.

Εικόνες οι οποίες προκαλούν την αγανάκτηση μερίδας πολιτών οι οποίοι παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μόλυνσης του υδροφορέα της πηγής του φρουρίου του Νικηφόρου Φωκά.

Για ένα θέμα που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία των κατοίκων του Προφήτη Ηλία κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και ιατρός καρδιολόγος Μανόλης Σαλούστρος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει μέριμνα για τα μπάζα τα οποία απομακρύνονται από το σημείο κάθε 15 μέρες, όμως αυτό δεν αρκεί όπως σχολιάζουν δημότες οι οποίοι ζητούν από την δημοτική αρχή να βρεθεί λύση για το επίμαχο ζήτημα, ή με την εγκατάσταση κοντέινερ ή να βρεθεί άλλος χώρος.

Μ. Σαλούστρος: Ντροπή για όλους μας

«Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία των κατοίκων του Προφήτη Ηλία, αλλά και με τη σίγουρη καταστροφή μέσω μόλυνσης του υδροφορέα, της πηγής του φρουρίου του Νικηφόρου Φωκά», αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV, ο καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανόλης Σαλούστρος.

«Μιας πολύτιμης αλλά μοναδικής πηγής, από όπου υδρεύεται το χωριό μας, αλλά και πλείστοι κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι λόγω της άριστης ποιότητας του, συρρέουν και το προμηθεύονται», τονίζει.  

«Το λιγότερο που έχω να πω, ότι είναι ντροπή για όλους μας, η κατάσταση που έχει παγιωθεί με την λειτουργία του παράνομου χώρου εναπόθεσης παντός τύπου απορριμμάτων (οικιακών, μπαζών, ψόφιων ζώων) στην ανατολική είσοδο του χωριού μας, πάνω στον υδροφορέα της εν λόγω πηγής, και εφαπτόμενο με την Α' Αρχαιολογική ζώνη, που προστατεύει ένα από τα μεγαλύτερα βυζαντικά κάστρα της Μεσογείου και το μεγαλύτερο της Κρήτης, το Κάστρο του Νικηφόρου Φωκά», αναφέρει.

«Καλώ όλους τους αρμόδιους, δήμαρχο, υγειονομικές υπηρεσίες, αρχαιολογική υπηρεσία, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και την απολύμανση του, και να μεριμνήσουν να εγκαταστήσουν κοντέινερ ή να εξεύρουν άλλο σε κατάλληλη θέση χώρο για την δια μετακομιδή των μπαζών της περιοχής», καταλήγει.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News