default-image

Τι απαντά η ΔΥΠΕ Κρήτης στο Πειθαρχικό για τον γιατρό

Υγεία
Τι απαντά η ΔΥΠΕ Κρήτης στο Πειθαρχικό για τον γιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση στον Σύλλογο «Φίλοι Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου» δίνει η 7η ΔΥΠΕ, αναφορικά με ανακοίνωση συμπαράστασης στη διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης γιατρού του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου, με ανακοίνωσή του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του, στο γιατρό του Αντώνη Χρονάκη, μετά την τιμωρία του γιατρού από το πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης, με την αιτιολογία ότι δεν «εξυπηρέτησε» άλλο Κ.Υ. του Νομού Ηρακλείου.

«Ας μας επιτρέψει ο  Σύλλογος Φίλων του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το τι σημαίνει εύρυθμη λειτουργία στο χώρο της υγείας και στα Κέντρα Υγείας ευθύνης μας, και να κρίνουμε και να αξιολογούμε την ιατρική αντιμετώπιση των περιστατικών  ανάλογα με τη βαρύτητά τους, ειδικά όταν υφίσταται κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η 7η ΔΥΠΕ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Μοναδικός γνώμονας και προτεραιότητα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη που προσέρχεται σε οποιαδήποτε δομή δημόσιας υγείας.

Προσεγγίσεις με κριτήρια τοπικιστικά, οι οποίες κρίνουν τις ανάγκες υγείας με βάση τον τόπο κατοικίας των πολιτών, είναι όχι μόνο ξένες προς τη λογική της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αλλά και ρητά αντίθετες με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, τον οποίο πρέπει και οφείλουν να τηρούν όλοι οι γιατροί.

Ας μας επιτρέψει ο  Σύλλογος Φίλων του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το τι σημαίνει εύρυθμη λειτουργία στο χώρο της υγείας και στα Κέντρα Υγείας ευθύνης μας, και να κρίνουμε και να αξιολογούμε την ιατρική αντιμετώπιση των περιστατικών  ανάλογα με τη βαρύτητά τους, ειδικά όταν υφίσταται κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.  

Όμως πραγματικά, προκαλεί προβληματισμό ο χρόνος δημοσίευσης της ανακοίνωσης, η οποία εκθέτει πλήρως τα μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου, αφού επέλεξαν να τοποθετηθούν εναντίον του περιεχομένου μιας απόφασης, η οποία ποτέ δεν περιήλθε σε γνώση τους, καθώς καμία σχετική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί και πολύ περισσότερο, κοινοποιηθεί στον αναφερόμενο ιατρό.

Μάλλον οι «εξυπηρετήσεις» είναι ειδικότητα άλλων. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο συγκεκριμένο Σύλλογος θέλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα, καλό θα ήταν να μπει στον κόπο να λάβει γνώση της απόφασης από τον ιατρό, που με τόσο πάθος υπερασπίζεται, εάν και όταν του κοινοποιηθεί και στη συνέχεια να τοποθετηθεί δημοσίως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News