default-image

Χανιά: Έως & 8.000 € οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

Κρήτη
Χανιά: Έως & 8.000 € οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορίστηκε το ποσό των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι Χανιώτες που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία που έπληξε το Νομό, περί τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά και από τις καταστροφικές πλημμύρες της 11ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), το οποίο δημοσιεύτηκε χτες, οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των Δήμων: Χανίων, Πλατανιά Χανίων και Αποκορώνου Χανίων, θα λάβουν επίδομα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ: «[…] αποφασίζουμε: Τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος, ως εφάπαξ ενίσχυση, προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017 και ειδικότερα […] τις πλημμύρες της 11ης Φεβρουαρίου 2017 και της 26ης Οκτωβρίου 2017 στους Δήμους Πλατανιά, Αποκορώνου και Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα δοθεί μόνο μία φορά (εφάπαξ) και οι δικαιούχοι έχουν διάστημα 3 μηνών ώστε να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί το επίδομα είναι να έχει διενεργηθεί αυτοψία στην πληγείσα ιδιοκτησία.

I. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση είναι τα παρακάτω:

1. Για τους αιτούντες Έλληνες πολίτες φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής.

2. Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα.

3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνου κ.λπ. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας.

4. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.

II. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση είναι τα παρακάτω:

1. Για τους αιτούντες Έλληνες πολίτες φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής.

2. Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού του επαγγελματικού χώρου που έχει πληγεί οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας της επιχείρησης. Οι φωτογραφίες  θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση του επαγγελματικού χώρου μετά την πλημμύρα.

3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνου κ.λπ. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας επιχείρησης.

4. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News