default-image

Η οικονομική κρίση έγινε... γκράφιτι στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Η οικονομική κρίση έγινε... γκράφιτι στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εντυπωσιακή έκθεση από 100 φωτογραφίες γκράφιτι με θέμα την κρίση, απόλαυσε το κοινό στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Η διαφορά της εκδήλωσης έγκειται στο γεγονός πως πραγματοποιήθηκε ως κάποια από τα αποτελέσματα έρευνας δράσης, 7 ερευνητών του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του.

Στο εξής θα αξιοποιηθεί για διδακτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Συνέλεξαν 10.000 φωτογραφίες από γκράφιτι σε 10 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας επί 2 χρόνια. Επέλεξαν τις 100 πιο αντιπροσωπευτικές και απεικόνισαν μια έρευνα δράσης στο Σπίτι πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Η Τέχνη του Δρόμου σε συνδυασμό με την Κρίση-Εικόνες, Σώματα, Κείμενα απασχόλησαν ερευνητές του τμήματος Κοινωνιολογίας στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Οι ερευνητές συστηματικά ασχολήθηκαν με το θέμα, μιλώντας και με τους ίδιους τους δημιουργούς για αυτή την «ανεξάρτητη δημόσια τέχνη» όπως την αποκαλούν, ώστε να αποτυπώσουν στις φωτογραφίες με τον πιο εύγλωττο τρόπο, εικόνες της κρίσης.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας των 7 ατόμων ήταν ο Γιάννης Ζαϊμάκης, πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου που αναγνώρισε το ζωηρό ενδιαφέρον που προσέλκυσε τους φοιτητές στην έρευνα και στα αποτελέσματά της.

Η έρευνα αυτή θα αξιοποιηθεί στο εξής τόσο σε διδακτική, όσο και για εκπαιδευτική χρήση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News