Ειδήσεις

Μάνδρα: Υπήρχε έτοιμο σχέδιο από το '15 - Έξι οι αγνοούμενοι

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δύο 24ωρα μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 16 συμπολίτες τους

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δύο 24ωρα μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 16 συμπολίτες τους, ενώ αγνοούνται αντί για τέσσερις, ακόμα έξι άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής και τις κατεστραμμένες περιουσίες τους στο έλεος των κακοποιών.  

Την ίδια ώρα με την υποχώρηση της στάθμης των νερών από τις γειτονιές τις Δυτικής Αττικής εκτός του μεγέθους της βιβλικής καταστροφής αποκαλύπτονται και οι ευθύνες των αρμοδίων για μία προαναγγελθείσα τραγωδία.

Στο στόχαστρο των κατοίκων της πληγείσας περιοχής και των αυτοδιοικητικών παραγόντων της βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, η οποία μόλις εννιά μέρες πριν την φονική πλημμύρα της περασμένης Τετάρτης διαβεβαίωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια ώρα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μπορεί να δηλώνει έτοιμη να αναλάβει ενδεχόμενες ευθύνες που θα προκύψουν από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καταθέτοντας αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όμως οι κινήσεις της αυτές δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση μεταξύ των πληγέντων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και τη δική τους σημασία έχουν τα όσα έλεγε η κυρία Δούρου περί ευθυνών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής ακριβώς δύο χρόνια πριν, όταν στις 24 Νοεμβρίου 2015 είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) όπου συζητήθηκε το θέμα των έργων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Μετά το πέρας της συνάντησης, η Περιφερειάρχης δήλωνε: «Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία. Ήλθε η ώρα να πάψουν οι κάθε είδους δικαιολογίες αδράνειας και να ξεκινήσουν τα έργα», έλεγε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr.

Εκκλήσεις Δούρου προς τα ΜΜΕ

Με εκκλήσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης να στρέψουν το ενδιαφέρον τους εκτός από την Δυτική Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν από καταιγίδες έκλεισε την τηλεοπτική της παρέμβαση στην κρατική ΕΡΤ η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου!

Είναι άταφοι οι νεκροί μας σταματήστε το γαϊτανάκι της απόδοσης ευθυνών, προέχει να σπεύσουμε στην περιοχή είπε η Ρένα Δούρου και κλείνοντας την παρέμβαση της που έγινε για τις φονικές πλημμύρες πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση στα ΜΜΕ και στα pay roll των επιχειρηματικών συμφερόντων... υπάρχουν και άλλες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως η Πιερία»!

Έξι οι αγνοούμενοι

Τραγωδία δίχως τέλος για τους πληγέντες, με την Πυροσβεστική το πρωί της Παρασκευής να ανακοινώνει ότι οι αγνοούμενοι δεν είναι τέσσερα άτομα, αλλά έξι, αφού από την Πέμπτη προστέθηκαν άλλα δύο: ένας κυνηγός και ένας άλλος άνδρας από την περιοχή Καντίνες στη Μάνδρα. Για τους δύο αυτούς αγνοούμενους ενημέρωσαν την αστυνομία οι συγγενείς τους δύο 24ωρα μετά τη θεομηνία.

«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε "Βοήθεια, νερό, πνίγομαι" και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σχόλια