Ειδήσεις

Παιδοφιλία στο διαδίκτυο - Τι να προσέξουν οι γονείς (video)

Κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ και ονοματεπώνυμα και πολύ συχνά για εβδομάδες μήνες ή και χρόνια, προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών.

Κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ και ονοματεπώνυμα και πολύ συχνά για εβδομάδες μήνες ή και χρόνια, προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών.

Άνθρωποι άλλοτε υπεράνω κάθε υποψίας αλλά και όχι, έχουν συγκεκριμένη μέθοδο για να πλησιάζουν ανηλίκους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις κάτι που δε διστάζουν να προετοιμάζουν για καιρό, ποντάροντας στην εμπιστοσύνη που τους δείχνουν με τον καιρό και την συχνή επαφή οι ανυποψίαστοι συνήθως ανήλικοι.

Με τους χρήστες του διαδικτύου να αυξάνονται καθημερινά, τα κρούσματα παιδοφιλίας μέσω ίντερνετ έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Δείχνοντας την απαραίτητη προσοχή στα παιδιά τους, την επαφή που έχουν αλλά και την ενημέρωσή τους, σε επίπεδο πρόληψης πριν χρειαστεί η αντιμετώπιση όταν πια το πρόβλημα θα είναι υπαρκτό, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάλεσε τους γονείς να μην εφησυχάζουν.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας Κρήτης με φόντο τη γραμμή βοήθειας και καταγγελιών, στο επίκεντρο τέθηκε η άρτια ενημέρωση και των ίδιων των παιδιών που μέσω και των σχολείων μπορούν να αποκτήσουν.

Πώς μπορεί ένα παιδί να διαγνώσει πότε ένας άνθρωπος που το προσεγγίζει διαδικτυακά, κρύβεται πίσω από ένα προφίλ με στόχο να το ενοχλήσει και πώς θα μπορούσε να αντιδράσει για να προστατευτεί το ίδιο προστατεύοντας ταυτόχρονα και άλλα παιδιά που βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια