Ειδήσεις

Φόβος για μείωση τμημάτων στο ΕΠΑΛ Βρυσών έφερε διαμαρτυρίες

Να μη στερήσουν από τα παιδιά της υπαίθρου του Αποκόρωνα το δικαίωμα στη μάθηση και στην εκπαίδευση στον τόπο τους, ζήτησαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Βρυσών διαμαρτυρόμενοι για τη διαφαινόμενη διακοπή λειτουργίας του τμήματος Πληροφορικής.

Αγανακτισμένοι οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Βρυσών αλλά και του δήμου Αποκορώνου, έκαναν λόγο για μεροληπτικές αποφάσεις και για διχασμό των τοπικών κοινωνιών. Κι αυτό γιατί με παρέμβαση των βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε λύση για το ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών, που προέρχονται από ορεινά χωριά των Σφακίων, κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν τη χρονιά τους αφού αν τελικά καταργηθεί και το τμήμα Πληροφορικής, καλούνται να μεταβαίνουν στις Μουρνιές Χανίων για να φοιτήσουν στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων παρέπεμψε τους διαμαρτυρόμενους στο Υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Σφακίων αναφέρει: «Οι μαθητές στερούνται της δυνατότητας αυτής και αναγκάζονται είτε να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να μετακινηθούν στην πόλη των Χανίων για να παρακολουθήσουν τον τομέα της επιλογής τους, είτε να διακόψουν εντελώς τις σπουδές τους, είτε να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό κλάδο ο οποίος τελικά δεν θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες ή τις ανάγκες της αγοράς.

Τέτοιου είδους αποφάσεις ενισχύουν την απομάκρυνση των μαθητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και βυθίζουν τις κοινωνίες στο σκοτάδι της ημιμάθειας. Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των οικογενειών τους και των διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών σε όλες τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν και ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια